AktuelnoKulturaVijesti iz ZDK

Veliko interesovanje za predstavu „Mladi u doba korone“

Predstava „Mladi u doba korone“ koja je premijeru imala početkom novembra u Zenici i Sarajevu, ponovo je na repertoaru BNP-a Zenica i to u dva termina, a to su, subota 28. novembar i utorak, 01. decembar. Interesovanje za predstavu je ogromno, tako da su karte za izvođenje u subotu već rasprodate.

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je ralizovan uz  podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić dok je autor teksta Mirza Begović.

Predstava „Mladi u doba korone“ je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u samom  procesu  kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera.  Autorsku  muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović. „Mladi u doba korone“ otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID 19, te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić. 

Karte po cijeni od 5 KM, moguće kupiti u marketing službi BNP-a Zenica, svakim radnim danom. Rezervacije moguće izvršiti i porukom na našoj zvaničnoj fb stranici  https://www.facebook.com/StudioTeatar

Rezervacija ulaznica na brojeve telefona:  032 242 604;  062 859 555;  063 797 555.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button