AktuelnoCentar za kulturuOlovoSportZdravlje

Škola odbojke na putu do prvog ženskog odbojkaškog kluba u Olovu

Nakon prijateljske utakmice u Zavidovićima gdje su naše odbojkašice slavile svoju prvu pobjedu posjetili smo ih na treningu u Sportskom centru Olovo.Škola odbojke počela je sa radom prije godinu dana 9.decembra i danas broji 36 aktivnih članica koje vrijedno treniraju dva puta sedmično.Školu je pokrenuo Adnan Hodžić profesor sporta i tjelesnog odgoja.

-Radim sa dvije grupe osnovna i srednja škola.Naša prva prijateljska utakmica je bila u Zavidovićima gdje smo savaladali domaćina i ovom priliko želim da im se zahvalim na gostoprimstvu i nadam se da ćemo nastaviti saradnju sa njima.U nedelju imamo prijateljsku utakmicu u Lukavcu pa ćemo vidjet kakav ćemo ostvarit rezultat.Cilj nam je prije svega da afirimšemo ženski ekipni sport jer Olovo nema ženski ekipni sport.Zadovoljan sam odzivom i radom sa djecom i nastojat ću to da održim,kaže trener Hodžić.

Treba pomenuti sponzora preduzeće „Zamm Media Consulting „ čiji je vlasnik Muamer Muftić za djevojke obezbijedio majice i finansijski pomogao odlazak u Zavidoviće ali i obećao nastavak podrške.Činjenica je da ovakvi projekti i podrška mladima trebaju  veću podršku lokalne zajednice ali i šire što će se nadamo se i ostavriti uskoro jer entuzijazam i želja za uspjehom ovih djevojaka je evidentna.Prošla je samo godina dana od prvog treninga i već žele da pokažu koliko znaju.

-Želja nam je da što više omasovimo ovaj ženski sport jer potencijala ima.Imamo dobre uslove za trenig u Sportskom centru gdje su termini besplatni.Nadamo se da će biti podrške i od drugih koji su mogućnosti da nam pomognu jer svaka podrška nam je dobro došla.U dogledno vrijeme ukoliko se steknu uslovi nastojat ćemo da registrujemo ženski odbojkaški klub,kaže Hodžić.

Zbog pandemije Covid -19, ova godina bila je teška svima a pogotovo mladima koji se žele aktivno baviti sportom.Svaka mogućnost da treniraju za polaznice škole odbojke bilo je vrijeme za opuštanje i relaksaciju od stresnog vremena u kojem živimo i školskih obaveza.

Važnost sporta i fizičke aktivnosti za zdravlje svih a pogotovo mladih posebno je došla do izražaja.Sportski centar i njegovi sadržaji koji su dostupni svima još više su dobili na važnosti koja je u pogotovo u ovoj godini nemjerljiva.To su nam potvrdile i polaznice škole odbojke.

Sanina Kopić je treći razred Gimanzije, u školi odbojke  trenira godinu dana, želja joj je da jednog dana škola odbojke preraste u klub.

Azra Kamenjašević je osmi razred osnovne škole i najmlađa je članica škole odbojke koju je zavoljela  prateći brata na utakmicama.Početak rada škole odbojke za nju je značio početak ostvarenja njenog sna da trenira ovaj sport.

Emina Jamaković je treći razred Gimanzije u Olovu.U školi odbojke je od prvog dana kao i njene prijateljice, kaže da je na početku bilo teško ali da su danas već prava ekipa.Pobjeda u Zavidovićima nam je dala vjetar u leđa i sampouzdanje za dalje,kaže Emina.

Majra Hadžiabdić je drugi razred Gimanzije i pored toga što je uspješna u TKD Akademiji Olovo, trenira i u školi odbojke.Za nju nije ništa novo trenirati i raditi na sebi i fizičkoj kondiciji koja je potrebna za uspjeh u svakom sportu.

Ovo je ta ekipa budućnosti olovske odbojke kojoj čestitamo na upornosti,želimo im puno uspjeha i sreće kako u školi tako i u ovim sportskim.

Najbolji ambasadori jednog grada i države su sportisti.Nadamo se da će nas ove vrijedne djevojke jednog dana ponosno predstavljati na nekom od klubskih takmičenja.Naša medijska podrška za sportske uspjehe nikada neće izostati ali sve one koji ih podrže.

Škola odbojke je otvorena za nove članice dovoljno je da ih kontaktirte putem facebook profila i saznate više informacija;

https://www.facebook.com/Skolaodbojkeolovo

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button