AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoZdravlje

CK Olovo odao priznanje dobrovoljnim davaocima krvi za maksimalan broj darivanja u toku godine

CK općine Olovo ,u petak 18.12. nakon posljednje ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi ,upriličio je skromnu svečanu dodjelu poklona za svoje davaoce krvi koji su u ovoj godini dali maksimalan broj puta krv.Ukupno 20 dobrovoljnih davalaca od toga 6 žena i 14 muškaraca krv je dalo 3 odnosno 4 puta koliko je maksimalno dozvoljeno u toku jedne godine.Među njima su bili pozvani i višestruki davaoci koji su krv dali 50 i više puta ali zbog ograničenog okupljanja nisu svi mogli biti prisutni.

CK Olovo ubjedljivo je na prvom mjestu u ZDK jer ima preko 1300 angažovanih dobrovoljnih davalaca.U 2020 godini u 12 redovnih i dvije vanredne akcije učestvovalo je 212 dobrovoljnih davalaca krvi,kazao predsjednik CK Olovo Bajro Hodžić.

Kako je ovo za CK Olovo bila jedna od najuspješnijih godina kada je davalaštvo krvi u pitanju ali druge aktivnosti koje je zahtijevala novonastala pandemija Covid 19,posebna zahvalnost iskazana je i za volontere CK koji su bili angažovani u akcijama pomoći za stare i bolesne sugrađane.

Zahvalnost i priznanje svim dobrovoljnim davaocima i volonterima CK Olovo iskazao je i Načelnik općine Olovo Đemal Memagić koji se zahvalio za nesebičan angažman i humanost koju iskazuju dobrovoljni davaoci u spašavanju ljudskih života.

Podrška Crvenom križu od Općine Olovo i preduzeća “Alma Ras”koja je već nekoliko godina kontinuirana doprinijela je da CK Olovo bilježi dobre rezultate u radu i povećan broj dobrovoljnih davalaca,što je i jedan od ciljeva CK.

Uključivanje mladih u davalaštvo krvi i volontiranje jedan su od prioriteta CK na čemu će se raditi i u budućnosti uz nastojanje da se iznađe način za pronalažanje adekvatnijeg prostora za rad CK Olovo,čulo se između ostalog na ovom skupu.

Taib Trakić je predsjednik sekcije CK Careva Ćuprija i jedan od onih koji su dali maksimalan broj puta krv u toku protekle godine ,za njega je ovo najhumaniji ljudski gest.Posebno je ponosan na svoje sugrađane koji redovno daju krv ali na sve one koji se iz akcije u akciju sve više pridružuju.

Poklone preduzeća “Alma Ras” svim prisutnim uručio je predsjednik CK Olovo Bajro Hodžić ,dok će ostalima biti naknadno uručeni.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button