AktuelnoOlovoZdravlje

Dom zdravlja Olovo u godini pandemije Covid -19

Godina 2020.koja je bila u znaku pandemije Covid 19, ostat će upamćena između ostalog  po istaknutom radu zdravstvenih radnika koji su bili sučeni sa opasnošću po vlastito ali i zdravlje stanovništva.U cilju pravoremenog informisanja tokom protekle godine nastojali smo prenijeti sve aktuelne informacije iz JU Dom zdravlja Olovo,što nastojimo i danas u razgovoru sa direktorom DZ doktorom Izudinom Kućanovićem.

Prije svega direktor Kućanović nam je saopštio trenutnu epidemiološku sliku općine Olovo.Na dan 31.12.2020.godine aktivnih covid pozitivnih osoba je šest (6),oporavljenih je 177, u izolaciji se nalazi 16 osoba od koji je troje u izolatoriju UKC Sarajevo.Od početka pandemije 13 osoba je nažalost preminulo od posljedica izazvanih korona virusom.  

Direktor KUćanović je čestitatjući svima Novu godinu zaželio dobro zdravlje svima uz upozorenje da i dalje budemo oprezni jer opasnot od zaraze je još uvijek tu.

 Osvrnuli smo se na godinu koja po svemu bila teška i izazovna pogotovo ako pomenemo podatak da je kroz ovu zdravstvenu ustanovu u periodu od 19.03 do 30.11.2020.godine  prošlo 19.457 lica koja su trebala uslugu.

Kompletan  intervju možete poslušati na linku ispod;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button