AktuelnoOlovo

KONSTITUISAN NOVI SAZIV OPĆINSKOG VIJEĆA OLOVO

Danas je u Olovu, u sali Doma kulture, održana 1.(Konstituirajuća) sjednica Općinskog vijeća Olovo. Nakon intoniranja državne himne pristupilo se verifikaciji mandata općinskih vijećnika. Najviše vijećnika ima SDA -8, slijedi DF -3, ASDA i SzOl po 2, te SDP i SBB po 1 vijećnika. Svi izabrani vijećnici prihvatili su mandat, izuzev Kasima Kljajića, iz Stranke za Olovo, koji će svoje mjesto ustupiti Emiru Merdanu narednom kandidatu sa liste ove političke partije.

Uslijedilo je potom davanje svečane izjave i potpisivanje iste od strane izabranih vijećnika i novog-starog načelnika g-dina Đemala Memagića.

Nakon prijedloga od strane klubova i glasanja izabrana je Komisija za izbor i imenovanje OV Olovo u čiji su sastav ušli: Aida Hadžiabdić predsjednik (SDA), Mujo Ahmetspahić zamjenik (DF) i Adem KAramović član (SzOl). Ova je komisija kasnije rukovodila procesom izbora Predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV Olovo. Za predsjedavajućeg u novom sazivu OV Olovo, većinom glasova, a na prijedlog SDA, SzOl i SDP-a, izabran je Amir Muminović (SDA), a za njegovog zamjenika Mahir Hasanspahić (SDP )

Čestitku izabranim vijećnicima OV Olovo, uz želje za plodonosan rad u interesu svih stanovnika naše lokalne zajednice, uputio je Hajrudin Žilić (DF) delegat u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta.

U svom obraćanju novi/stari načelnik Đemal Memagić uz čestitku svim članovima novog saziva Općinskog vijeća Olovo, pozvao je još jednom na jedinstvo i zajednički rad na razvoju i promociji naše lokalne zajednice. U svom izlaganju načelnik Memagić naznačio je osnovne pravce djelovanja na privrednom i političkom planu u novom mandatnom periodu pozivajući sve olovske snage da kroz vlastiti angažman doprinesu boljitku naše općine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button