AktuelnoVijesti iz ZDK

PS KAKANJ DOBILA TRI NOVA POLICIJSKA VOZILA

Vršilac dužosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić i policijski komesar Semir Šut predali su danas Policijskoj stanici Kakanj nova tri policijska vozila – dva putnička-SUV i jedno kombi vozilo, ukupne vrijednosti 120.000 KM.

Premijer Bašić rekao je da je opremanje i kadrovsko jačanje policije među glavnim prioritetima Vlade ZDK-a, pohvalivši službenike policije koji su, kako je rekao, poslije zdravstvenih radnika podnijeli najveći teret u toku pandemije virusa Covid-19.

– To je častan i opasan posao, a na ovaj način sa kvalitetnim opremanjem im olakšavamo posao, a sve s ciljem da na veći nivo podignemo sigurnost i bezbjednost naših građana i imovine – rekao je Bašić.

zdk.ba

Policijski komesar Šut istakao je da Uprava policije MUP-a ZDK ima jedan od najnovijih voznih parkova u FBiH, te da se policija uredno i redovno snabdijeva onim što je potrebno za izvršenje zadataka.

– Važno je da policija ima dobru opremu i ispravna vozila. Koliko je to važno pokazalo se nedavno prilikom rasvjetljavanja dvostrukog ubistva u Zenici, kada smo u rekordnom vremenu razotkrili i pronašli počinioca – rekao je Šut.

Vozila isporučena PS Kakanj dio su nove flote od ukupno 16 novih vozila za sve policijske uprave u ZDK-u ukupne vrijednosti 700.000 KM, od čega šest specijalnih kombi vozila i deset SUV vozila.

– Nova vozila će poboljšati mobilnost policije u Kaknju te kvalitetnije povezati sa stanicama u Visokom i Brezi koje pripadaju Policijskoj upravi II – rekao je Pekić, navodeći da je jedan od prioriteta i poboljšanje sistema video nadzora u svim općinama ovog kantona.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević izrazio je spremnost Općine Kakanj da zajedno sa PS Kakanj i MUP-om ZDK-a radi na proširenju i usavršavanju sistema video nadzora, kako bi se dodatno poboljšala sigurnost u gradu, a policiji olakšao posao.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button