AktuelnoEkologijaKulturaVijesti iz regije i svijeta

U Busan putuje crtež 10-godišnje Ilhane Šabanović iz Sarajeva

Sarajevo grad filma UNESCO-a na 16. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji predstavljat će crtež Ilhane Šabanović, 10-godišnje učenice Osnovne škole “Behaudin Selmanović” iz Sarajeva.

Ilhanin crtež je proglašen najboljim na konkursu koji je raspisao Sarajevo grada filma UNESCO-a. Konkurs je raspisan u okviru suradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Ilhanin pobjednički crtež bit će izložen tokom trajanja Festivala u Južnoj Koreji od 5. do 12. jula ove godine i predstavljati Sarajevo, zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih gradova filma UNESCO-a. Pobjednički crteži će se koristiti i za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu.

Djeca iz cijelog svijeta od 5 do 12 godina starosti crtala su na temu “Mi u prirodi”. Imena svih sudionika iz Sarajeva bit će objavljena na web stranicama Sarajevo grad filma UNESCO-a i Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo grad filma UNESCO-a zahvaljuje se svima koji su učestvovali u konkursu!

***

Pored Sarajeva, Mreža kreativnih gradova UNESCO-a obuhvata sljedeće gradove koji imaju status grada filma UNESCO-a: Bitola (Sjeverna Makedonija), Bradford (Velika Britanija), Bristol (Velika Britanija), Busan (Južna Koreja), Galway (Irska), Łódź (Poljska), Mumbai (Indija), Potsdam (Njemačka), Qingdao (Kina), Rim (Italija), Santos (Brazil), Sofija (Bugarska), Sydney (Australija), Terrassa (Katalonija), Valladolid (Španija), Wellington (Novi Zeland) i Yamagata (Japan).

Sa aktivnostima gradova filma UNESCO-a upoznajte se na web stranici www.citiesoffilm.org.


O aktivnostima Sarajeva grada filma UNESCO-a možete saznati na društvenim mrežama i web stranici
sarajevocityoffilm.ba.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button