AktuelnoNGO i udruženjaObrazovanjeTurizamVijesti iz BiH

Interetnička saradnja kroz ruralno poduzetništvo mladih u Bosni i Hercegovini tokom GRID kampa

Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – ENERGIS u periodu od 22.02. – 26.02.2021. godine u Etno selu Čardaci, organizuje besplatni kamp sa bogatim programom seminara, radionica, studijskih posjeta na temu održivog ruralnog razvoja u okviru projekta „Zeleni Ruralni Interetnički Razvoj“, koji podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Studenti različitih usmjerenja od arhitekture, građevinarstva, mašinstva, elektrotehnike, prirodnotehničkih nauka šumarstva, poljoprivrede okupit će se 5 dana s ciljem učešća na raznovrsnom programu obuka o održivom ruralnom razvoju, klimatskim promjenama, principima održivog poslovanja, poduzetništvu i pisanju biznis i marketing plana. Sve u cilju da sticanja vještina i znanja koja mogu iskoristiti za pokretanja sopstvenog biznisa ili za povećanje razumjevanja biznis praksi što će im dati prednost u odnosu na druge prilikom zapošljavanja.

Ideja nam je da kroz interaktivna predavanja i radionice, radimo na razvijanju i promociji ruralnog poduzetništva, i time pružimo podršku samozapošljavanju i smanjenju nezaposlenosti mladih ljudi u Bosni i Hercegovini. Nakon kampa učesnicima će biti pružene i usluge savjetovanja koji se odluče pokrenuti sopstveni biznis kroz sastanke, skype i e – mail interakciju“, navodi Emina Čelebić – Mravović, predstavnica Udruženja Energis.

Kamp će se održavati pod sloganom „Samo zajedno možemo naprijed“, jer kroz zajednički rad i nova partnerstva: smanjimo nejednakost, budimo tolerantni prema drugim etničkim grupama, oživimo ruralne sredine, osigurajmo nova radna mjesta, pokrenimo ekonomski razvoj i rast, zaštitimo okoliš i izgradimo održivu Bosnu i Hercegovinu.

Prijatelji projekta: Lejla voda, Kremipan, Kiseljak, Red Bull, Lokmas, Plantago čajevi

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button