AktuelnoOlovoZdravlje

U DOMU ZDRAVLJA OLOVO ODRŽANA VJEŽBA PROVJERE SPREMNOSTI ZA IMUNIZACIJU

Prema uputama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) u svim zdravstvenim ustanovama na nivou Kantona jučer je održana vježba koja je imala za cilj utvrditi stepen spremnosti i obučenosti medicinskog osoblja i timova za predstojeći proces imunizacije, odnosno vakcinacije protiv Covid virusa.

U toku ove provjere i aktivnosti koje su se odvijale na odjelu HES-a Doma zdravlja Olovo, prema riječima dr. Izudina Kućanovića direktora Doma zdravlja Olovo pokazan je, kako se i očekivalo, visok stepen spremnosti i obučenosti za ovaj proces. Bila je to prilika i za provjeru svih ostalih kapaciteta potrebnih za uspješnu provedbu vakcinacije od rashladnih uređaja i ostalih tehničkih pomagala i opreme do prilagođenosti prostora i ambijenta za aplikaciju vakcina. I ovi parametri potvrdili su spremnost za ovaj najvažniji korak u borbi protiv pandemije.

Trenutna epidemiološka situacija na području naše općine Olovo je relativno dobra i stabilna. Sa današnjim danom (23.02.2021.g.) naša općina ima 3 pozitivna slučaja, 13 lica se nalazi u kućnoj izolaciji, a na Covid odjelu, odnosno izlatoriju UKCS nemamo niti jednog pacijenta. Do danas se na području naše općine Olovo oporavilo 206 pacijenta, a nažalost 15 smrtnih slučajeva dovodi se u vezu sa Covid infekcijom.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button