AktuelnoNGO i udruženjaOlovo

KOLAČI PRAVLJENI PO RECEPTU HUMANOSTI

Ako ste danas pošetali kroz Olovo niste mogli ne primjetiti jedan poseban štand u centru grada. Na tom štandu članice Foruma žena “Sabina Jamaković” nude prolaznicima kolače. Kolači nemaju cijenu, baš kao što ljubav i humanost kojima je inspirisan ovaj gest nema cijenu.

Poed kolača nalazi se kutija za pomoć u koju naši sugrađani ubacuju novac namjenjen za liječenje naše mlade sugrađanke Muamere Rapić, djevojke kojoj su, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, porebna sredstva za na nastavak liječenja I kupovinu skupih lijekova.

Divan gest naših žena na njihov praznik, divan odziv naših građana. Humanost nikada ne napušta ovaj narod!

-Ponosna sam na svoje članice, ponosna sam na ovaj naš naod naše sugrađane, onoliko koliko sam kivna I ogorčena na sve sitemske anomalije zbog kojih vlast nije u stanju građanima od kojih uzima sve poreze obezbjediti besplatno liječenje. Hvala svima, još smo tu I ovo je poziv ostalim našim sugrađanima da nam se pridruže – kazala je u izjavi za naš program Nihada Salibašić predsjednica Foruma žena “Sabina Jamaković” iz Olova. Razgovor poslušajte na ovom linku gdje se nalazi i validan račun za vaše uplate i pomoć Muameri Rapić:

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button