AktuelnoOlovoZdravlje

Dom zdravlja Olovo danas uspješno započeo imunizaciju zdravstvenih radnika

Kako je juče i najavljeno iz Doma zdravlja Olovo prve doze vakcina za zadravstvene radnike ove ustanove isporučene su juče od strane Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Po već predviđenom planu imunizacije  danas je  na odjelu HES-a uspješno obavljena imunizacija zdravstvenih radnika Doma zdravlja Olovo.Vakcinu su prvi primili direktor DZ ,doktori porodične medicine  a potom i medicinske sestre koje su u svakodnevnom kontaktu sa pacijentima.

Kako nam je kazao direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović  u ovoj prvoj pošiljci vakcina  protiv Covid-19,stiglo je 20 doza što naravno nije dovoljno za sve radnike ove ustanove. Po dolasku naredne isporuke bit će nastavljena imunizacija svih uposlenika DZ Olovo koji su se izjasnili za vakcinaciju kao i stanovništva po prioritetima.

Imunizacija je započela u vrijeme pogoršane epidemiloške slike u Olovu kada broj pozitivnih na Covid -19 svakodnevno raste.

Zdravstveni bilten za Olovo danas 11.marta 2021.godine  izgleda ovako;

Aktivnih pozitivnih osoba je 29 ,u izolaciji se nalazi 86 osoba od čega 4 u izolatoriju Podharstovi na  UKC Sarajevo ,oporavljenih je 217 dok je  17 građana Olova nažalost preminulo od početka pandemije.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button