AktuelnoObrazovanjeOpćenitoVijesti iz ZDK

U ZDK sve osnovne i srednje škole privremeno se vraćaju na online nastavu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prihvatila je te i usvojila na svom dašnjem zasjedanju prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK da se od ponedjeljka, 15. marta, nastavni proces u tom kantonu privremeno ponovno odvija online – potvrdio je u izjavi za Fenu resorni ministar obrazovanja Spahija Kozlić.

-Prihvaćeno je da se online nastava u osnovnim i srednjim školama privremeno, do 24. marta, realizira uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, a od 25. do 31. marta u našem kantonu svakako je po nastavnom planu i programu proljetni raspust.

Računamo da će se do početka aprila popraviti epidemiološka situacija te da će se u našim školama smanjiti broj zaraženih učenika i nastavnika, kao i drugog osoblja, te i broj onih koji su u izolaciji – ističe ministar Kozlić.

On najavljuje kako će pratiti razvoj situacije te, prema tome, kreirati naredne poteze. Univerzitet Zenica, napominje Kozlić, koji ima zaraženih i šest članova Senata, još jučer je donio odluku da u narednih 15 dana, također, prelazi na online nastavu.   

federalna.ba/Fena

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button