AktuelnoOlovoZdravlje

Šest pacijenata iz Olova u izolatoriju UKC Sarajevo

Pogoršana epidemiološka situacija u svijetu i kod nas održava se i na našu općinu.S obzirom da je vikend iza nas kontaktirali smo Dom zdravlja kako bi saznali kakva je epidemiloška situacija u Olovu.

U razgovoru sa direktorom DZ Olovo dr.Izudinom Kućanovićem saznajemo da je tokom proteklih nekoliko dana došlo do porasta broj aktivnih pozitivnih osoba na Covid -19.

Na području općine Olovo 36 je aktivnih pozitivnih na Covid -19 ,u izolaciji se nalazi 104 osobe od čega je 6 u izlotoriju UKC Sarajevo ,222 osobe su se oporavile dok je 19 naših sugrađana nažalost preminulo od početka pandemije do danas.

Ove sedmice tačnije od danas obustavljeni su svi specijalističko konsultativni pregledi pacijenata osim specijaliste pulmologa ,što znači prelazak ove ustanove na krizni režim rada.

-Kada je riječ o vakcinaciji zdravstvenih radnika koja je započela protekle sedmice 90 odsto vakcinisanih zdravstvenih radnika je imalo reakcije na vakcinu koje su propratna pojava ali ništa toliko opasno što bi izazvalo veće zdravstvene probleme.Svi se sada osjećaju dobro i na svom su radnom zadatku u službi građana Olova.Prema planu vakcinacije do kraja ove sedmice bi trebalo biti vakcinisano i ostalo zdravstveno osoblje naše ustanove a potom i rizične grupe naših pacijenata ali sve ovisi od broja vakcina koje budu stigle,kazao je dr.Kućanović.

Sve informacije u slučaju kontakta sa Covid pozitivnim osobama ili pogoršanja zdravstvenog stanja možete dobiti na dežurni broj tel.032 825 165 hitna medicinska služba ili kod vašeg porodičnog doktora.

I ovaj put upućen je apel svima da učinimo što je do nas da smanjimo prenos virusa tako što ćemo ostati u svojim domovima,smanjiti posjete rodbini ,komšiluku a kada moramo izaći da se pridržavamo svih epidemioloških mjera.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button