AktuelnoHumanitarne akcijeKulturaMuzika

100% se volimo Colibri feat Dalal, Eldin, Latif, Armin

Pjesma 100% se volimo je nastala potpuno spontano u udruženju Colibri, a tokom časova muziko-terapije u Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama.
Obzirom da se udruženje koje su osnovali roditelji godinama bori za prava svoje djece, stvorila se jedna velika mreža prijatelja koji pomažu.
Na taj način, zamolili smo naše renomirane umjetnike, Latifa, Dalal, Eldina i Armina da je otpjevaju sa djecom što su oni rado i učinili.100% se volimo će javnosti simbolično biti prezentirana uoči 2 aprila, Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu. 

Dokaz je ljubavi, smjelosti,  predanog rada i pomjeranja granica u našem društvu.Tekst potpisuju Daliborka Knežević i Latif Moćević, muziku Latif Moćević, aranžman Halid Hajduković.
Za video je bio zadužen Goldenscreen studio.“Colibrići i prijatelji su u prethodnom periodu bili jako vrijedni i snimili su pjesmu sa našim renomiranim umjetnicima, Dalal Midhat, Latifom Močevićem, Eldinom Huseinbegovićem i Arminom Muzaferijom.
Osim što su svi oni srcem prihvatili snimiti pjesmu u skoro pa nemogućim uslovima, u pomoć su priskočili i naši drugari iz GoldenScreen Studia koji su napravili TV spot kao i naš poznati gitarista Alen Lemešević.
Nevjerovatna je spontanost kako je pjesma nastala, tekst je zajedno sa Latifom napisala naša edukatorica Daliborka Knežević koja je onog momenta kad je Latif uzeo gitaru i počeo pisati note, na njegov radni sto spustila papirić rekavši “evo ti tekst”.


Kako ljubav može sve opisuje i činjenica da kad su umjetnici snimali pjesmu u Sound Art studiu, jedan od najboljih gitarista u BiH, Alen je došao iz sasvim drugih razloga u studio i slušajući kako snimaju rekao je “ja to želim odsvirati, rado ću snimiti”
Potom naši mališani, zajedno sa drugarima iz Dječijeg hora “Note” snimaju dječje glasove.
U međuvremenu smo snimali male videe i prezentirali vam kakve talente njegujemo u radu sa našom djecom. Neki od njih su pjevali, neki su svirali, a neki komponovali. Iznimno nam je drago da ste uživali u njihovim talentima što najbolje pokazuje činjenica da su za nekih sedam dana zajedno imali oko 30.000 pregleda!!!
Danas, dan uoči 2 aprila, Međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu javnosti predstavljamo pjesmu. 100% se volimo je naš dar Bosni i Hercegovini i svoj djeci, priča o ljubavi i podršci, o jedinstvenosti i čaroliji različitosti.” 
izjavila je Aida Hrnjić predsjednica udruženja Colibri.
Poslušajte na streaming platformama
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button