AktuelnoEkologijaOlovo

Volonteri Let’s Do It tima Olovo uljepšali grad

Volonteri Let’s Do It tima, u saradnji sa Info centrom Evropske unije u Bosni i Hercegovini jučer su posadili drveće u deset gradova, među kojima je i Olovo, u okviru kampanje „Naša planeta, naša budućnost“.

Uslijed globalne pandemije virusa COVID-19, akcije su održane u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama i sa ograničenim brojem volontera Akciju u Olovu realizovali su učenici šestih i osmih razreda Osnovne škole na čelu sa direktorom Edinom Kljajićem uz saradnju i podršku GreenServisa Sarajevo.

„Učesnici današnje akcije bili su odlično raspoloženi. Drago nam je da je i Olovo bilo dio ovog projekta. Nadamo se da će ova akcija u budućnosti otvoriti put ka istim i sličnim projektima. Danas smo zasadili tri različite vrste četinara, ukupno 42 sadnice, i 17 sadnica ruže. Lijep dan smo iskoristili i za čišćenje školskog dvorišta. Zahvaljujemo se svim učesnicima akcije kao i onima koji su podržali projekat. Jedan od ljepših dijelova akcije jesu nasmijana, sretna i ponosna lica učesnika nakon što se akcija završila a krajnji rezultati bili vidljivi. Sve građane iskreno molimo da čuvaju naše šume i ne bacaju smeće na mjesta koja nisu predviđena za to“, kazali su na kraju akciej za naš program koordinatori akcije Let’s do it za Olovo, Aida i Almir Degirmendžić.

Treba napomenuti da je tokom jučerašnje akcije sadnje pod nazivom “Jedno drvo čini razliku” širom naše zemlje posađeno je više od 6000 sadnica. U zavisnosti od predjela u kojem se sadilo korištene su različite vrste drveća, pa su tako prilikom sadnje u urbanim sredinama korištene ukrasne vrste drveća kao što su japanska trešnja, crvenolisna šljiva i crveni hrast, a prilikom ekološkog pošumljavanja sadnice bijelog i crnog bora.

Čestitke našim volonterima, učenicima i svim učesnicima akcije koja za rezultat ima još ljepšu sliiku našeg grada.

Tonski zapis razgovora poslušajte na linku ispod;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button