AktuelnoPrivredaVijesti iz ZDK

UDRUŽENJE POSLODAVACA ZENICA I KINESKO-EUROPSKA AGENCIJA CEATEC POTPISALI MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU

Udruženje poslodavaca Zenica, Savez udruženja/udrugu poslodavaca ZDK potpisali su Memoradndum o razumijevanju sa Kinesko-europskom agencijom za tehničku i ekonomsku saradnju (CEATEC).

Memorandum su potpisali direktor odjela za međunarodnu trgovinu CEATEC-a, gosp. Henry Zhang, predsjednica Udruženja poslodavaca Zenica, gdja Senaida Turkić, predsjednik Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK, gosp. Mladen Perić.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju bit će učinjen važan korak za uspostavljanje saradnje između poduzetnika Zenice i ZE-DO kantona i NR Kine, što će omoguíti uspješniju kumunikaciju medju stranama i promociju ovog regiona potencijalnim kineskim partnerima.

Konačni cilj je, kako je u Memorandumu navedeno, promocija mogućnosti za ulaganje kineskih investitora, promocija obostranih turističkih potencijala, razmjena iskustava između lokalnih zajednica, kao i transfer znanja iz oblasti modernih tehnologija.

Slijedeći korak poslije potpisivanja Memoranduma je organizovanje prezentacije CEATEC i mogucnosti konkretne saradnje BH privrednika sa CEATEC-om i privrednicima ZDK i Srednjobosanskog kantona krajem maja ili početak juna u ovisnosti od epidemiološke situacije.

UDRUŽENJE POSLODAVACA ZENICA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button