AktuelnoNGO i udruženjaOlovo

Udruženje “Sahan”za žene iz Olova održalo predavanje o temi ”Socijalno poduzetništvo žena- mogućnosti i perspektive” !

Danas je u Olovu u sali Centra za kulturu,sport i informisanje Udruženje „Sahan“iz Vogošće održalo drugo najavljeno predavanje o temi  ”Socijalno poduzetništvo žena- mogućnosti i perspektive” , sve u okviru inicijativa implementiranih u sklopu projekta „Žene na izborima“ koji finansira Vlada Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Fuada Zuko magistrica ekonomije održala je predavanje o malim porodičnim biznisima i firmama koje su započele malim koracima da bi postale danas velike i uspješne.

-Danas smo se dotakli raznih tema vezanih za pokretanje vlastitog biznisa.Cilj mi je bio da žene osnažimo da im prenesemo neka nova saznanja i informacije koja ranije nisu imale i da im ponudimo šest rješenja koja su izuzetno bitna za socijalno preduzetništvo,kaže gospođa Zuko.

Članice Udruženja ‘’Sahan’’ su tokom najtežeg perioda pandemije radile na ekonomskom osnaživanju žena iz Olova,istakla je Fikreta Nazifović predsjednica udruženja „Sahan“.

-Tokom dvomjesečnih aktivnosti uspostavile smo prijateljstvo sa članicama Foruma žena ‘’Sabina Jamaković’’ i Udruženja žena ‘’Rahvanija’’ i Zeleni vir. Naša saradnja nije završena okončanjem projekta, ona se nastavlja na obostrano zadovoljstvo,ističe Nazifović.

Press konferencija ,završnica projekta planirana je u četvrtak 20.maja 2021.godine u 11.00 sati u Olovu.

Razgovor sa gošćama u studiju Radio Olova realizovali smo u današnjem izdanju emisije Mozaik od 14 i 15 sati.Emisiju možete slušati i ovdje na našem podcastu;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button