AktuelnoOlovoZdravlje

Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić i Omer Škaljo direkor ZZO Zeničko-dobojskog kantona boravili u radnoj posjeti Olovu

U radnoj posjeti Olovu tačnije Domu zdravlja Olovo danas su boravili Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić i Omer Škaljo direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

Ovaj sastanak je imao za cilj da se analizira protekli period u borbi protiv pandemije jer 14 proteklih mjeseci intenzivna saradnja odvijala se upravo između ovih ustanova ,istakao je dr.Izudin Kućanović direktor DZ Olovo.

-Mi smo na današnjem sastanku analizirali našu dosadašnju saradnju , postupke i odgovore na pandemiju na lokalnom nivou.Razmijenili smo iskustva sa ministrom i direktorom Zavoda vezano za neke buduće aktivnosti.U svoje i u ime ove ustanove mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa ministrom Jupićem i direktorom Škaljom, jer ni jedan zahtjev od strane naše ustanove prema ovim ustanovama nije odbijen.Njima možemo biti zahvalni što smo uspješno rješavali sve probleme koji su se javili tokom pojave pandemije u najtežim periodima, kada je bilo najviše oboljelih od Covid-19.

Nakon radnog sastanka u Domu zdravlja Olovo goste iz Zenice sa direktorom DZ Olovo ugostio je načelnik općine Olovo Đemal Memagić.

Bila je ovo prilika da se razmijene mišljenja i iskustva u godini koju je obilježila pandemija i ostvarenoj saradnji na svim nivoima vlasti kako bi se spriječilo širenje virusa kоrоnа.

Općina Olovo je jedna od općina u ZDK u kojoj je zabilježen najmanji broj smrtnih slučajeva , koja je uspješno provela sve protuepidemijske mjere koje su građani Olova savjesno poštovali.Sve to je rezultat dobre saradnje svih predstavnika institucija na lokalnom nivou kao i organizacije rada Doma zdravlja Olovo koju su gosti ocijenili jednom od najbolje organizovanih ustanova u ZDK,istaknuto je između ostalog na ovom sastanku.

Prema riječima direktora DZ Olovo dr.Kućanovića već nekoliko dana općina Olovo nema registrovanih oboljelih od Covid -19 niti osoba u izolaciji.Dom zdravlja Olovo ponovo je u redovnom režimu rada.U narednih tri dana sa 250 doza vakcina koje su na raspolaganju vršit će se revakcinacija zdravstvenih radnika i stanovnika iz kategorije rizične grupe .

Izjave možete poslušati na našem podcastu na linku ispod;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button