AktuelnoMuzikaVijesti iz regije i svijeta

Novi singl The Frajli-„Uz njegovu muziku smo rasle i pjesmom želimo da mu kažemo hvala“

Novosadske The Frajle izdale su svoj novi singl. Sugrađanke Đorđa Balaševića emotivnu su pjesmu pod nazivom „Panonskom mornaru“, koja odiše nostalgijom i sjetom, posvetile ovom velikom umjetniku, a kao sjećanje na njegov neizbrisiv životni i umjetnički trag.
Obožavaoci će od danas imati priliku da slušaju singl omiljenog benda, koji već godinama svojim autorskim pjesmama i obradama oduševljava sve generacije u regionu, na radio stanicama. Svoje emocije prema Đoletu, The Frajle su na ovaj način pretočile u trajnu uspomenu, i odale počast ovom izuzetnom umjetniku.


„Mi smo rasle uz Đoletovu muziku. Prva naša sećanja iz detinjstva, porodična druženja, prve ljubavi, sviranje gitare, vezana su upravo za njegove pesme. On je za nas bio kuća, a ovu pesmu su napisale baš te devojčice koje su se smejale i plesale uz njegove ritmove. Mi smo imale velikog učitelja i želimo pesmom da mu kažemo hvala za sve“, ističu članice grupe The Frajle.

Posebnu dimenziju „Panonskom mornaru“ daje gostovanje Bernadett Nyári, svjetski poznate mađarske violinistkinje, koja je nastupala u više od 90 zemalja. Rođena je u muzičkoj porodici, a unuka je čuvenog kompozitora i violiniste József B. Suha, jednog od izumitelja cimbala, čije se kompozicije i danas izvode širom sveta.

Za „Panonskog mornara“ muziku je komponovala Nevena Buča, tekst potpisuju sestre Buča i mlada pjesnikinja Jelena Knežević,  a za aranžman je zaslužan Vojislav Aralica.

“Živeće stari, tvoj duh nad Novim Sadom, Tvrđava i Dunav snevaju. Gle, gitara još svira, tvoja pesma se bira, neki novi klinci pevaju
Šaco Braco, pamti svoj Štrand, most i malu garavu
Tvoj ritam dira, nebo ne da nam mira, sad svi gore tvoje pesme pevaju”
Stih iz pesme „Panonskom mornaru” 

https://youtu.be/U663YwDKVys
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button