AktuelnoOlovoSport

POBJEDA ZA KRAJ JOŠ JEDNE USPJEŠNE SEZONE

Pobjedom nad ekipom Krivaje iz Zavidovića rezultatom 5:2 NK „Stupčanica“ je, jučer na stadionu Danac, krunisao jednu od svojih najuspješnijih sezona. Naša ekipa ove je godine odbranila titulu prvaka KUP-a ZDK, a sve do poslednjeg kola vodila trku sa Borcem za šampionsku titulu u ovom ligaškom takmičenju. Kako je  i Borac jučer u Jelahu slavio Stupčanica je ovu sezonu završila na drugom mjestu, sa jednim bodom zaostatka. Nepodjeljena su mišljenja ljubitelja ovog sporta da je Stupčanica tokom cijele ove sezone igrala najljepši i najdopadljiviji fudbal u drugoj ligi Centar.

  Ovaj sjajan rezulat i uspjeh našeg kluba nakon dugo vremena mogla je slaviti i publika koja se zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj slici vratila na tribine. Sjajna atmosfera koju su napravili naši najvatreniji navijači bila je podstrek i nagrada našim momcima za sve ovosezonske uspjehe. I ne samo našim momcima: O kakvoj se publici radi ponajbolje govori činjenica da su im priznanje za fer i sportsko navijanje odali igrači protivničke ekipe koji su ih došli pozdraviti na tribinama.

Nakon utakmice na terenu stadiona „Danac“ treneri NK „Stupčanice“ Faruk Dedić i Damir Gradaščević za naš program su kazali da je ovo bila izuzetno uspješna sezona u kojoj je odbranjena titula pobjednika KUP-a i u kojoj je Stupčanica cijelo vrijeme pretendovala da zasjedne na vrh tabele. – Igrali smo najljepši fudbal u ligi, imali smo i imamo širinu u igračkom kadru, te time i uslove za nove uspjehe koji su pred nama. Hvala upravi, igračima, publici, građanima Olova na povjerenju – kazali su treneri u svojim izjavama

Poredali smo stvari kako treba. Tehnički, igrački, infrastrukturno i u svakom drugom pogledu podigli smo rad u Stupčanici na nivo koji zaslužuje ovaj klub i ovaj grad i rezultat je tu – kazao je u izjavi za naš radio Semir Degirmendžić predsjednik Uprave NK „Stupčanica“ odbijajući epitet glavnog „krivca“ za uspjehe i iskorake koje poslednjih godina pravi naš klub. – To je jednostavno proces u koji moraju svi biti uključeni. Ovo je kolektivni sport i ovo je kolektivni uspjeh. Zato ja koristim priliku da se ovim putem zahvalim i našem Ahmetu Degirmendžiću sa kojim je i naša generacija, kao i mnoge prethodne koje je vodio, udarila temelje ovog uspjeha. Tu su novi treneri, igrači, uprava, navijači, građani…– SVI SMO MI STUPČANICA – kazao prvi čovjek uprave za naš program.

  • Pratili smo „Stupčanicu“ i ovdje i na strani, iza ograda, sa mostova….davali podršku i željeli da naši igrači čuju naš glas- kazao je u ime vatrenih navijača „Stupčanice“ Mirnes Biogradlija poručivši da će ostati iskrena podrška našem klubu na njegovom putu uspjeha u koji niko iz Olova ne sumnja.
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button