AktuelnoKulturaNGO i udruženjaOlovo

BK “Olovo” i ove godine učesnik i domaćin 17.biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica!

Iz BK Olovo obavijestili su članove kluba ,građane općine Olovo i simpatizere kluba da u subotu 03.07.2021 godine 4 člana BK OLOVA kreću na maraton dug 1000 kilometara na relaciji Olovo-Bihać-Srebrenica-Olovo.

Maraton se održava povodom tragedije stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je sigurno bilo i sportaša.

Na ovaj način članovi BK” Olovo” odaje počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase „DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI“ .

Članovi BK “OLOVO” koji će u subotu 03.07.2021.godine da krenu ispred zgrade općine Olova na etapu dugu 1000 kilometara tokom 9 dana su Fehim Imširovic, Elvedin Karavdić, Nihad Karasalihović i Emir Degirmendžić .

Planirani dolazak u Bihać je 05.07.2021.godine gdje će maratonci odmarati 2 dana. Ove godine su bez vozača logističke podrške tako da će se mijenjati po etapama na vozilu koje imaju u pratnji cijelim putem.

Maraton starta iz Bihaća 08.07.2021.godine u 08:00 sati (četvrtak) kada se maratoncima pridružuju i 4 člana BK “OLOVO” .

U subotu 10.07.2021.GODINE od 10-13 sati Olovo će biti domaćin učesnicima 17. biciklističkog maratona Bihać- Srebrenica.
Za oko 200 učesnika biciklističkog maratona kao i do sada predviđen je ručak i osvježenje.

Iz BK Olovo upućuju poziv svim građanima da dođu ispred Gradske tržnice i svojim prisustvom podrže učesnike maratona.

Kao I svake godine do sada učesnici maratona položit će cvijeća I odati počasti šehidima I poginulim borcima na centralanom spomen obilježju na trgu Senahid Bolić Bolo I baciti 24 bijela karanfila u rijeku Stupčanicu u znak sjećanja na Arnelu Džogić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button