AktuelnoVijesti iz ZDK

MINISTAR SIROVICA PRISUSTVOVAO MANIFESTACIJI „DANI OTPORA OPĆINE BREZA“

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica prisustvovao je obilježavanju „3. maja – Dana otpora općine Breza“, u organizaciji Koordinacionog odbora boračkih organizacija i Općine Breza.

Položeno je cvijeće na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim braniocima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i civilnim žrtvama rata, te šehidskim mezarjima „Šehitluk I“ i „Šehitluk II“, a centralni program održan je na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima 304. brdske brigade ARBiH na lokalitetu Plana.

zdk.ba

Ministar Sirovica je naglasio da Vlada i Ministarstvo za boračka pitanja imaju sluha i finansijski podržavaju manifestacije kojima se njeguje kultura sjećanja te da ova podrška neće izostati i u narednom periodu, kako bi se očuvale tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata.

– Ne možemo promijeniti prošlost, ali imamo moralnu i ljudsku potrebu i obavezu da se sjećamo dana odbrane i onih koji su dali svoje živote za slobodu u kojoj danas živimo – rekao je Sirovica.

zdk.ba

U okviru manifestacije održan je čas historije, šahovski turnir te dodijeljene nagrade učenicima za najbolje literarne radove.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button