AktuelnoOlovoZdravlje

“Dan otvorenih vrata”u DZ Olovo 20.avgusta-vakcinacija bez najave!

U DZ Olovo prošle sedmice počela je masovna imunizacija stanovništva sa predhodnom najavom.Proces imunizacije se odvija bez problema uz veoma dobar odziv stanovništva, saznajemo u DZ Olovo.Do sada je vakcinisano ukupno 2764 osobe,prvu dozu je primilo 1885 dok je sa drugom dozom vakcinisano 881 osoba.

Početkom ove sedmice ova Ustanova je dobila nove doze različitih vakcina što je otvorilo mogućnost za tzv. “dan otvorenih vrata” odnosno vakcinaciju stanovništva bez predhodne najave koji će biti organizovan u petak 20.avgusta 2021.godine, u vremenu od 9 do 15 sati ,na vakcinalnom punktu u centralnom objektu u DZ Olovo.

Mr.sci.med.dr Izudin Kućanović

-Ovo neće biti prvi ni posljednji put da na ovaj način organizujemo imunizaciju u skladu sa preoprukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.Kako budu pristizale nove doze vakcina tako ćemo se i organizovati,kaže direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović.

Ovo vrijeme zatišja i povoljne epidemiloške situacije želimo iskoristiti da imuniziramo što veći broj stanovništva kako bi smo se bar djelimično zaštitili od Covid -19 infekcije i novog četvrtog vala epidemije ,koji najavlju stručnjaci a koji po svemu sudeći neće zaobići ni nas,naglasio je dr.Kućanović.

Kako se epidemiloška situacija u okruženju mijenja iz dana u dan tako je tokom protekle sedmice na području naše općine registrovano 3.pozitivna slučaja na Covid -19 dok je 10. osoba u izolaciji.Nema pacijenata na bolničkom liječenju na UKC Sarajevo.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button