AktuelnoNGO i udruženjaOglasiOlovoPosaoRadio Olovo

“Udružene”iz Sarajeva i pletilje iz Olova svoje proizvode plasiraju na sve strane svijeta

Nakon uspješne saradnje do početka pandemije prošle godine ovog ljeta Udruženje ”Udružene” ponovo je uspostavilo saradnju sa ženama iz Olova.Brojne rukotvorine ,predmeti po narudžbi nastaju saradnjom na obostrano zadovoljtsvo,kaže za naš radio Nadira Škaljić predsjednica “Udružene”.

– Mi se bavimo ručnim radom na profesionalni način.Pravimo džempere odjevne predmete koji su namijenjeni međunarodnom tržištu.Naši proizvodi sa potpisom žena koje su ih radile prodaju se na tri kontinenta,kaže predsjednica Nadira.

Danas smo prisustvovale jednom od njihovih redovnih jednomjesečnih okupljanja kada razmijene materijale i rukotvorine, ovaj put džempere od mohera ,koji su trenutno u svijetu pravi hit ,veoma traženi i cijenjeni.

Samira Salibašić je jedna od brojnih žena koje redovno zaduže novi materijal koji se u njenim rukama pretvori u džempere koje je izradila po zahtjevu i bez greške.

-Pletenje je za mene oduvijek bilo lahko i jednostavno.Plela sam razne predmete i to mi je jedna vrsta odmora od svakodnevnih obaveza i uz to zaradim,kaže Samira.

Pandemija je donijela i novi trend u kojem se sve više vrednuje ručni rad,tako da je sve više zahtjeva naših klijenata koji žele predmete od prirodnih materijala koji su nastali na fer odnosima u proizvodnji,a to je upravo ono čime se mi bavimo još od 2012.godine kada je osnovano naše Udruženje,kaze naš radio i portal predsjednica Nadira Škaljić.

Izradu jednog jednobojnog džempera “Udružene” plaćaju po 20 dok su šareni po 25 KM ,isplata se vrši na kraju svakog mjeseca.

Trenutno je u Olovu angažovano 15 žena koje rade za ovo udruženje.

Poziv je otvoren i dalje za sve žene koje žele da zarade pletenjem.

Kontakt osoba u Olovu je Kadira Begović a broj tel. je 061 470 901.

Za više informacija i dirketan kontakt posjetite facebook stranicu Udruženja “Udružene” ,

https://www.facebook.com/udruzene

Audio zapis razgovora sa predsjednicom Nadirom i jednom od zadovoljnih žena koje sarađuju sa “Udružene” Samirom Salibašić.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button