AktuelnoNGO i udruženjaOlovoZdravlje

USPJEŠNO ZAVRŠENA SIMULACIJSKA VJEŽBA VOLONTERA CRVENOG KRIŽA OLOVO

Učenici MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Olovo- volonteri olovskog Crvenog križa danas su, na poligonu OŠ “Olovo” pokazali zavidan novo znanja u oblasti pružanja prve pomoći unesrećenim.

Ovaj put radilo se simulaciji spašavanja stradalih u saobraćajnoj nesreći. Vrlo brzo i uspješno pružena je prva pomoć unesrećenim sa povredama otvorenog preloma kosti, povrijeđenim licima u besvjesnom stanju, te osobama sa povredama izazvanim prodiranjem metalnog predmeta u tijelo.

Svoju pomoć u realizaciji ove pokazne vježbe i ovaj put pružili su svojim učešćem i asistiranjem pripadnici MUP-a ZDK -PS Olovo, Doma zdravlja Olovo i JZU BRC “Aquaterm” Olovo.

Sanina Kopić jedna od učesnica ove pokazne vježbe za naš radio kazala je kako su svih osmoro učenika MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Olovo koji su učestvovali u vježbi članovi sekcije prve pomoći u ovoj školi i svi odreda volonteri i članovi Crvenog križa Olovo. – Mi smo, kao već uhodana ekipa koja već nekoliko godina radi zajedno na ovom polju, zadovoljni vježbom u kojoj smo pokazali znanje i spremnost u pružanju prve pomoći pri različitim povredama i stanjima unesrećenih – kazala je Sanina.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni sekretar OO CK Olovo Ferid Hadžiabdić koji je, uz zahvalnost MUP-u, D.Z Olovo i Aquatermu, izrazio nadu da će neke naredne vježbe biti održane u uslovima koji neće biti ograničeni aktuelnim epidemisjkim mjerama. – Nadamo se, također, da će idući put ovdje biti i ekipe naše dvije osnovne škole, te da će naši privredni subjekti prepoznati ove naše napore i pomoći nam da dodatno unaprijedimo ovu važnu oblast edukacije mladih u pružanju prve pomoći.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button