AktuelnoOlovoSport

Upute za utakmicu 1/16 finala Kup-a BiH protiv FK „Borac“ Banja Luka

Ovih dana odvijaju se intenzivne pripreme za utakmicu i doček gostiju i fudbalera FK “Borac” iz Banja Luke.Detaljne upute tim povodom uputio je i predsjednik Upravnog odbora NK „Stupčanica“ Olovo Semir Degirmendžić.

Dragi članovi, navijači, simpatizeri, posjetioci utakmica NK „Stupčanica“ Olovo;

Izuzetna nam je čast da imamo priliku da u našem gradu organizujemo jedan od najvećih poslijeratnih sportskih događaja i ugostimo ekipu državnog prvaka, ekipu FK „Borac“ Banja Luka u okviru 1/16 finala Kup-a BiH dana 29.09.2021 godine u 16:00 sati.

S obzirom na evidentan veliki interes šire javnosti za ovaj događaj, obaveza nam je i ovim putem želimo da istaknemo neke osnovne mjere i upute kojih se trebamo pridržavati svi kako bi u duhu nogometne igre, fair playa, našeg dostojanstva i kako sportskog tako i ljudskog rejtinga ne samo Kluba već i cjelokupne općine poslali jednu lijepu sliku o nama, našoj općini, Klubu i svemu onom što predstavljamo.

Molimo Vas da do utakmice, u toku i nakon utakmice poštujemo sljedeće:

 • Utakmicu dočekajmo gradeći pozitivnu atmosferu, našim ponašanjem, komentarima i djelima doprinesemo na jedan lijep način ovom sportskom događaju;
 • Dolazak na utakmicu planiramo jedan sat prije samog početka utakmice kako bi izbjegli eventualne gužve;
 • Naša vozila parkiramo na lokacijama u samom gradu kako bismo izbjegli saobraćajne gužve; preporuka je da se na utakmicu dođe pješice.

Napomena: Parking iza tribina će biti ograđen i neće se moći pristupiti sa vozilima do same tribine. Parking iza Sportske dvorane (kompletan) će biti zatvoren za sva vozila izuzev gostujuće ekipe, službenih lica, vozila domaće ekipe, ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasaca, policijskih službenika, predstavnika zaštitarske agencije. Obavezni ste poštovati upute policijskih službenika, zaštitara te redara prilikom dolaska, tokom i nakon održavanja utakmice.

Obavezno je pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera u cilju prevencije i suzbijanja širenja virusa COVID-19;

Na ulazu na tribine će biti postavljena mjesta sa dezinfekcionim sredstvima te zaštitnim maskama koje će se dijeliti besplatno svim posjetiocima. Naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva podsjećamo sve posjetioce da je dozvoljeno održavanje sportskih takmičenja u FBiH uz uslov korištenja 30% kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

S obzirom na veliku zainteresovanost za ovu utakmicu Uprava NK „Stupčanica“ je odlučila da za potrebe ove utakmice obezbjedi dodatnu montažnu tribinu kapaciteta 400 mjesta koja će biti smještena do upravne zgrade, a iza gola. Ulaz na tu tribinu će biti iz pravca Vulkanizerske radnje Memagić – iz pravca ulaza u dvoranu. Tribina će biti ograđena zaštitnom ogradom i obezbjeđena dovoljnim brojem sigurnosnog osoblja.

Važna napomena:

Cijene karti je 5 KM za natkrivene tribine, 3 KM za montažnu nenatkrivenu tribinu. Karte su u prodaji od nedjelje 27.09.2021 godine u prostorijama Kluba te Sportske dvorane svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Karte će se moći kupiti i na dan utakmice ispred ulaza u sportsku dvoranu.

 • Molimo Vas da za vrijeme ,prije, u toku i nakon utakmice našu ekipu bodrimo fer i korektno bez psovki, bez obzira na rezultat utakmice.

Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko – dobojskom kantonu posebno se zabranjuje sljedeće:

 • Posjedovanje ili upotreba oružja ili drugih sredstava pogodnih za nanošenje povreda i stvaranje nereda;
 • Posjedovanje ili upotreba pirotehničkih sredstava;
 • Posjedovanje ili konzumiranje opojnih droga ili alkoholnih pića;
 • Unošenje u sportski objekat oružja i drugih predmeta pogodnih za nanošenje povreda ili za stvaranje nereda;
 • Unošenje u sportski objekat pirotehničkih sredstava;
 • Unošenje u sportski objekat opojnih droga ili alkoholnih pića;

Napomena: radi sigurnosti svih učesnika zabrana unošenja se odnosi i na bezalkoholna pića, NK „Stupčanica“ Olovo će za sve posjetioce obezbijediti besplatno dovoljne količine bezalkoholnih pića koje će biti dostupne pred ulazom u sportsku dvoranu.

 • Unošenje ili isticanje transparenata ili drugih predmeta sa tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjima koja vrijeđaju nacionalna, vjerska, rasna i moralna osjećanja građana ili potiču mržnju i nasilje;
 • Pjevanje pjesama ili uzvikivanje poruka ili na drugi način vrijeđanje nacionalnih, vjerskihm rasnih i moralnih osjećanja građana koje potiču mržnju i nasilje;
 • Bacanje predmeta u takmičarski prostor ili u prostor za gledaoce ili bacanje predmeta iz sportskog objekta u okolni prostor;
 • Paljenje navijačkih rekvizita i drugih predmeta;
 • Prijetnje, pozivanje ili poticanje na napad ili tuču na druge gledaoce, redare, službene osobe ili druge učesnike u sportskom takmičenju;
 • Učestovanje u tuči ili napadima na druge gledaoce, redare, službena lica, kao i ostale učesnike u sportskom takmičenju;
 • Nedozvoljen ulazak u takmičarski prostor;
 • Uništavanje ili oštećenje dijelova sportskog objekta, prevoznih sredstava i druge imovine.

Molimo Vas da gore navedene upute poštujete. Policijski službenici zajedno sa zaštitarima i redarima će na ulazu oduzimati sve predmete pogodne za narušavanje javnog reda i mira.

Srdačno Vas pozdravljamo i očekujemo u velikom broju jer #svismomistupčanica!

S poštovanjem,

Predsjednik Upravnog odbora NK „Stupčanica“ Olovo Semir Degirmendžić

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button