AktuelnoVijesti iz BiH

FMPU: ZA GRANIČNI PRIJELAZ “SVILAJ” IZDANO ODOBRENJE ZA UPOTREBU

Federalno ministarstvo prostornog uređenja saopćilo je da su okončane aktivnosti i postupci u vezi s tehničkim pregledom građevinskih radova izvedenih na Graničnom prijelazu “Svilaj”, te je izdano odobrenje za upotrebu.

Time je završen postupak koji je pokrenut po zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, čime je omogućeno korištenje ovog graničnog prijelaza sa stanovišta kvalitete izvedenih radova i sigurnosti.

Iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja ističu da su ranije izdata odobrenja za upotrebu dionice Autoputa “Odžak – Svilaj” investitora JP Autoceste Federacije BiH, te odobrenje za upotrebu mosta “Svilaj” preko rijeke Save, na čijem prijemu su radili nadležni organi iz Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Tako je funkcionalni kompleks dionice autoputa, graničnog prijelaza i mosta preko rijeke Save, spreman za korištenje te će uveliko biti od pomoći za povezivanje Bosne i Hercegovine s međunarodnim prometnim koridorima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

URED VLADE FBiH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button