Općenito

Klub Visokih peta u Žepču

Bisnode Klub Visokih peta će seu četvrtak družiti sa poslovnim ženama Žepča i regije, u okviru 7. Privrednog foruma Općine Žepče, međunarodnog poslovnog događaja čiji je cilj povezati privatni i javni sektor, promovirati poduzetništvo i aktuelizirati teme značajne za privatni sektor. Gospodarski forum je ove godine posvećen ženama i njihovim uspjesima u svijetu poduzetništva.

Susret je inspirisan činjenicama da je ove godine Općina Žepče usvojila novi Gender akcioni plan za period 2020. – 2024. koji predviđa set mjera i intervencija u oblasti ravnopravnosti spolova, te da će se u sklopu Dana općine Žepče, u okviru kojih se održava i Gospodarski forum, govoriti o uspješnim ženama i njihovim biznisima, sa namjerom da se inspirišu žene koje imaju potencijal ali nemaju hrabrosti da zakorače u svijet poduzetništva.

Osim lijepih priča poduzetnica i nezaobilaznog Bisnode Speed Networkinga – brzog, vođenog umrežavanja -u sklopu ovog eventa održaće se i okrugli stol na temu Utjecaj pandemije na ženski biznis u BiH, kao i prodajni bazar – izložbeni prostor za prekrasne rukotvorine talentiranih poduzetnica. Naravno, sve aktivnosti biće provedene uz poštivanje propisanih mjera opreza koje nalaže epidemiološka situacija.

Na okruglom stolu na temu Utjecaj pandemije na ženski biznis u BiH, učestvovaće prof. Vahida Bijedić, psiholog, Aida Zubčević, magistrica farmacije, poduzetnica i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, Sanja Hajdukov, poduzetnica, inženjer rudarstva i kolumnistica, Žana Alpeza, poduzetnica i kolumnistica te Enesa Bukvić, vlasnica kompanije “Ena-Tex” iz Zavidovića. Razgovaraćemo o problemima poslovnih žena, posebno poduzetnica, o problemima poslovanja u krizno vrijeme, i naravno, pokušati zajednički način za prevazilaženje ovih situacija.

Na žepačkom Klubu Visokih peta predstaviće se Empress d.o.o Zenica, kompanija sa brendom opreme za vrt Queen of Garden; prirodna kozmetika Goga iz Žepča; “Kaja” Žepče – obrt za profesionalno čišćenje; Agencija Success Sarajevo; Avon BH, kompanija M:Tel i Alisa Teletović, akademska umjetnica. Učesnice Kluba će uveseliti MB Impex sa brendovima svojih simpatičnih bakica Baba Višnja, Mila i Riba, a imaće priliku uživati u dobroj kapljici vinarije “Povratak” iz Žepča.

Organizator Kluba u Žepču je Razvojna agencijaŽepče (RAŽ), u saradnji s Bisnode BH, Udruženjem poslovnih žena BiH i obrtom “Kaja” izŽepča.„Iako ovogodišnji Gospodarski forum održavamo u manjem obimu, pridržavajući se svih epidemioloških mjera, sigurni smo da će poruke koje budu proizašle iz ovog događaja, biti dostavljene donosiocima odluka ali ženama kojima će biti ove informacije biti značajne za početak ili dalji razvoj poslovanja“ izjavila je direktorica Razvojne agencije Žepče, Branka Janko.

Više o eventu i učesnicama, možete vidjeti (i prijaviti se za dolazak) na linku: https://www.bisnode.ba/znanja/dogadaji/bisnode-klub-visokih-peta/klub-visokih-peta-u-zepcu/

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button