AktuelnoOlovoTurizamZdravlje

U Olovu i BRC Aquaterm boravio prof.dr.Franjo Topić

U BRC „Aquaterm“ na postoperativnom liječenju i oporavku proteklih dana boravio je uvaženi prof. dr. Franjo Topić, s Katoličkog bogoslovnog fakulteta, počasni predsjednik Paneuropske unije BiH i počasni predsjednik HKD Napredak.

Profesor Topić izrazio je zahvalnost osoblju BRC „Aquaterm“ gdje boravio prvi put ,nakon operacije kičme na UKC Sarajevo ,prof.dr.Topić posjetio je i Općinskog načelnika Đemala Memagića kome je poklonio svoje dvije od ukupno devet objavljenih autorskih knjiga.

Pored kako nam je kazao ugodnog i korisnog boravka u Banji“ Aquaterm“  čije osoblje je kako je kazao  profesionalno i posvećeno svom pozivu uspio je obići sa svojim prijateljem don Lukom Brkovićem neke od znamenitosti Olova,zahvaljujući susretljivosti i dr.Zlate Karić.

Uređene i čiste ulice ,fontane i cvijeće daju vam osjećaj mirnog i toplog ,domaćinskog duha što boravak u olovskoj banji čini još ugodnijim za odmor i oporavak.

Kako je u razgovoru za naš radio kazao prof.dr.Topić želio sam upoznati i razmijeniti mišljenja sa prvim čovjekom Olova koji je svojim radom i trudom dao doprinos ovom gradu i bh društvu u cjelini.Moramo  biti ponosni na naše domaće uspješne ljude,stručnjake,radnike koji se svakodnevno bore za sebe i svoju porodicu a time i ovu zemlju koja je jedna od najljepših.Mnogo je pozitivnih i uspješnih primjera koje ima ova zemlja a kojima se u medijima daje malo ili nimalo prostora.

– Ovo je moj individulani doprinos u kojem želim da istakenom naše domaće  jer pitali su me zašto nisam odabarao neki drugi grad i državu, a mogao sam otići bilo gdje ali nisam želio jer imamo i mi vrsne ljekare i medicinsko osoblje ,ništa manje stručno nego tamo negdje.Olovo me prijatno iznenadilo kao i njegovi ljudi a čini mi se da se malo zna za ovu ljekovitu olovsku vodu i BRC Aquaterm,kazao je između ostalog prof.dr.Topić.

Pored bogate biografije  i ukupne djelatnosti prof. dr. Franjo Topić ove godine na sjednici Senata koja je održana 21. maja 2021. godine u  Salzburgu/Austrija, postao je redovni član Evropske akademije nauka i umjetnosti (Academia Scientiarum et Artium Europaea) u razredu za svjetske religije. Članstvo u Evropskoj akademiji je priznanje i nagrada za naučni  i društveni rad prof. Topića.

Audio zapis razgovora uskoro možete poslušati i na našem podcastu;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button