AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovoRadio Olovo

Komedija ”COSA NOSTRA” premijerno 30.novembra u sali Centra za kulturu,sport i informisanje u Olovu

JU Centar za kulturu,sport i informisanje za kraj novembra za vas je pripremila još jedan kulturni događaj.U Olovo nam dolaze proslavljene glumice bh glumišta sa komedijom koja je gostovala na repertoaru bh ali i pozorišta u regionu i šire.

Komedija ”COSA NOSTRA” premijerno je izvedena 11. 10. 2012. u velikoj sali Centra za kulturu ”Sarajevo”. Do sada je gostovala u mnogo gradova Bosne i Hercegovine, u Hrvatskoj, Srbiji, Holandiji i Češkoj…. a izvedena je više od 100 puta.

”Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

U predstavi igraju glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (”Viza za budućnost”, ”Lud, zbunjen, normalan”, ”Nebo iznad krajolika”, ”Belvedere”) i mlada glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Belma Salkunić, poznatija po ulogama u serijama „Crna hronika“, „Lud, zbunjen, normalan“, te filmovima „Dobro ustimani mrtvaci“, „Sarajevski Romeo i Julija“, „Glas“... Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije.

Trajanje predstave je 70 min.

Komediju Cosa nostra na sceni Doma kulture u Olovu možete pogledati utorak 30.novemra 2021.godine od 18 sati i 30 minuta.Karte za predstavu po cijeni od 4 KM možete nabaviti u prostorijama Centra za kulturu,sport i informisanje svaki radni dan od 8.00 do 16.00 sati.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button