AktuelnoMjesne zajedniceOlovo

NAKON DANAŠNJEG SASTANKA U GURDIĆIMA NADLEŽNI OBEĆALI SANACIJU PUTEVA I VIŠE BRIGE – BLOKADA OSTAJE KAO ALTERNATIVA

Nakon što su stanovnici MZ Gurdići, ogorčeni višegodišnjim ugrožavanjem putne infrastrukture tokom eksploatacije šume sa ovog područja, zaprijetili potpunom blokadom izvoza drvnih sortimenata sa ovog područja, danas su predstavnici ŠPD ZDK posjetili Gurdiće i na sastanku sa predsjednikom MZ I mještanima obećali da će lokalni putevi na ovom području biti sanirani, te da će se voditi računa o težini tereta i opterećenja asfaltnog puta Gurdići-Lišci-Olovske Luke. Predstavnik RJ Građenje pri PJ Šumarija Olovo i predstavnici Općine Olovo koji su prisustvovali sastanku upoznati su i sa katastrofalnim stanjem seoskih puteva zbog čega je jedan broj porodica iz ovog povratničkog mjesta potpuno odsječen od ostatka sela. Direktor PJ Šumarija Olovo u telefonskom kontaktu sa predsjednikom MZ Gurdići obećao je vlastiti angažman na izgradnji odvojenih stanica za utovar, uređenju i očuvanju putne infrastrukture.

Na sastanku sa načelnikom općine Olovo Đemalom Memagićem dogovoreno je da o ovoj temi sutra raspravlja i Općinsko vijeće Olovo, s obzirom da je ova I ovakva problematika aktuelna I u drugim mjesnim zajednicama I područjima općine Olovo.

Kenan Gurda koji je danas bio gost u našem studiju izrazio je nadu da će obećanja biti ispunjena, ali i istakao spremnost da blokadama i drugim nepopularnim mjerama istraju u realizaciji namjere da se stanje po ovom pitanju konačno riješi i povratnicima omogući život dostojan čovjeka.

Radio Olovo/ K.P

Kompletan 15.minutni tonski zapis razgovora sa predsjednikom MZ Gurdići poslušajte na našem potcastu I ovom linku:

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button