AktuelnoEkologijaOlovo

Osnovna škola”Olovo” u projektu “Moja eko škola” prikuplja e-otpad za nastavna sredstva-pridružite se i vi!

Kao što smo vas već informisali putem našeg radio programa i facebook profila Osnovna škola “Olovo” učestvuje u projektu “Moja eko škola” u saradnji sa ZEOS eko-sistem doo Sarajevo. Prikupljanjem određene količine e-otpada ostvarit će uslove za dobijanje nagrade u vidu potrebnih nastavnih sredstava.

Dobar dio e-otpada su uspjeli prikupiti zahvaljujući nastavnicima ,roditeljima i učenicima škole ali to nije bilo dovoljno.

Kako bi smo im pomogli u prikupljanju električnog i elektronskog otpada ovom projektu se prodružila i naša ustanova Centar za kulturu,sport i informisanje tako što smo im poklonili određenu količinu starih računara,printera i drugih elektronskih aparata koji nisu više u upotrebi.

Direktor OŠ “Olovo” se zahvalio našoj ustanovi na podršci u ovom projektu u kojem će od komapnije “ZEOS eko sistem” zauzvrat dobiti školska pomagala koja su im najpotrebnija.

Ovom prilikom u ime OŠ”Olovo” pozivamo sve vas građane,mala i velika preduzeća , kompanije da se priključite ovom projektu i poklonite stare električne aparate koji vam više ne trebaju.

Time spašavamo našu okolinu I otklanjamo mogućnost da se taj otpad nađe u prirodi ,jer svi ti aparati se mogu reciklirati I stvoriti novu vrijednost.

Zato pozovite OŠ”Olovo” ili jednostavno stavite aparat u svoje vozilo i odvezite do škole.Ovim gestom ne pomažete samo sebi da se riješite aprata koji vam više ne treba već radite društveno korisnu stvar ,podržavate eko projekat škole i čuvate prirodu.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button