AktuelnoHumanitarne akcijeOlovo

SVAKI SEDMI STANOVNIK NAŠE OPŠTINE DOBROVOLJNI DAVALAC KRVI

  U Olovu se danas (17.dec.) u prostorijama Općinske organizacije Crvenog križa Olovo provodi poslednja ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Vrijeme je to u kome se sumiraju razultati, prave analize urađenog i planovi za naredni period.

U olovskom CK i danas očekuju oko 50 dobrovoljnih davalaca krvi. U vrijeme naše posjete sve je išlo po planu na zadovoljstvo i predstavnika CK Olovo i Zavoda za trasnfuzijsku medicinu FBiH iz Sarajeva.

-Olovo uistinu predstavlja sredinu sa visoko izraženom sviješću o važnosti darivanja krvi. Te životno važne kapi koje se nigdje, osim na ovaj način, ne mogu proizvesti ni dobiti u Olovu su nam, zahvaljujući humanosti vaših stanovnika uvijek bile dostupne i dostatne – kazala je između ostalog u izjavi za naš radio dr. Dinela Džanko iz Federalnog zavoda za tranfuzijsku medicinu, zahvalivši se svim olovskim dobrovoljnim davaocima krvi na njihovom nesebičnom doprinosu na polju spašavanja ljudskih života.

Sekretar OO CK Olovo Ferid Hadžiabdić također je naglasio visok stepen svijesti i humanosti naših ljudi.

 – Sama činjenica da se u našem registru dobrovoljnih davalaca krvi nalazi 1434 stanovnika naše općine najbolje govori o našem odnosu spram ove aktivnosti- naglasio je ovaj olovski rekorder koji je, u 49 godina staža u dobrovoljnom darivanju,  krv darovao čak 174 puta. Ovaj naš humanista nedavno je u Tuzli ponio i laskavu titulu volontera godine za ovaj vid svoje humanosti.

Uspjeh na polju dobrovoljnog davalaštva je tim veći što su sve aktivnosti provedene u vrijeme pandemije korona virusa i ograničenja usljed aktuelnih epidemioloških mjera. Uprkos svemu iza nas je vrlo uspješna godina , a i novi planovi obećavaju još veliki broj ovakvih akcija.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button