AktuelnoMuzikaOlovo

PREDSTAVLJAMO PRVI SINGL GRUPE SILVERSEVDAH – “NEKA LETE ČAŠE I BOKALI”

Na isteku 2021. godine iz autorske radionice Muje Hodžića stiže pjesma “Neka lete čaše i bokali” u izvođenju grupe “SilverSevdah”. Ovo je prvi singl i spot grupe koja postoji i radi od prije pet mjeseci.

Mujo Hodžić je autor koji se predstavio pjesmama u različitim žanrovima još s krajem 90-tih. Sarađivao je sa poznatim imenima domaće narodne muzičke scene kao što su Bahtijar Brulić, Jasna Mangafić, Dževad Preljević, te je dugi niz godina bio glavni autor i frontmen grupe Olovni Vojnici. 2019. godine započeo je saradnju sa talentovanom Mejremom Bešlija i ovaj tandem je nastupio na festivalu narodne muzike “Ilidža 2019”, predstavivši se pjesmom “Rano moja nepreboljena” koja je pobijedila u dvije kategorije, osvojivši nagrade za najbolju muziku i najbolji tekst.

Pjesme koje su rađene u maniru narodne muzike imaju ishodište u tradicionalnoj narodnoj muzici ovih prostora u tekstualnim i melodijskim rješenjima, a zvukom i produkcijom prilagođene su vremenu u kojem su nastale.

“SilverSevdah” u prvoj pjesmi kojom se predstavlja, nastoji uspostaviti direktan kontakt sa publikom “na prvu”, nudeći pjesmu dobrog i neopterećenog raspoloženja a pjesme koje su u pripremi su u sličnom maniru, te nam stoga poručuju: “Idemo dalje, srcem i dušom, bosanski, a – jako!”

Ekipu koja je učestvovala u pripremi pjesme i snimanju spota, čine Mejrema Bešlija, Senad Omerović, Rifet Ljuca, Edib Džakmić, Ajsel Žilić i Mujo Hodžić. Autor muzike, teksta i aranžmana je Mujo Hodžić. Prateće vokale je otpjevala Dunja Gelineo Kajević. Miks, mastering i produkciju uradio je Marin Meštrović (Studio Amadeus), a video produkcija je djelo Elvedina Sarića (PHOTOmania). Sponzori projekta su Caffe pizzeria “Dalma ” Olovo i Hotel “Aquaterm” Olovo.

SPOT ZA PJESMU POGLEDAJTE NA YOUTUBE:

LINK ZA DOWNLOAD AUDIO FORMATA PJESME (MP3 I WAVE)

https://www.dropbox.com/sh/19a2phdmblpf36i/AAArcrLr0kChIhEdFq-FAiKta?dl=0

LINK ZA DOWNLOAD VIDEOSPOTA (FORMAT ZA TV)

https://www.dropbox.com/s/ilsqzuomeoqs5je/SilverSevdah%20-%20Neka%20lete%20%C4%8Da%C5%A1e%20i%20bokali%20%28standard%29.mp4?dl=0

PRATITE SILVERSEVDAH!

Facebook https://www.facebook.com/SilverSevdah

Instagram https://www.instagram.com/silversevdah/

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCiaAAjLFsfN-GeWdcLCx8Vg

Radio Olovo -A.M / SilverSevdah

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button