AktuelnoCentar za kulturuKulturaMuzikaOlovoRadio Olovo

Gosti u studiju Radio Olova članovi grupe “Silver Sevdah” Mujo Hodžić i Edib Džakmić

Kao što je već poznato Mujo Hodžić i grupa “Silver Sevdah”ovih dana objavili su svoju prvu pjesmu i spot “Neka lete čaše i bokali” .Ova muzička grupa postoji i radi tek pet mjeseci ali je čine većinom iskusni muzičari nekadašnjeg olovskog sastava “Olovni vojnici” a to su Senad Omerović, Rifet Ljuca i Mujo Hodžić dok su novi članovi Edib Džakmić i Ajsel Žilić .

Pjesma i spot su nakon premijernog prikazivanja na zvaničnom YouTube kanalu grupe SilverSevdah u nedelju 26.decembra za par dana dostigli više od 10.000 pregleda.

Tim povodom u studiju Radio Olova smo ugostili Muju Hodžića autora muzike i glavnog “krivca”za okupljanja grupe Silver Sevdah kao i jednog od članova grupe klavijaturistu Ediba Džakmića.

Sa njima smo razgovarali o nastanku grupe Silver Sevdah jedinom olovskom muzičkom sastavu ,nastanku pjesama iz pera autora Muje Hodžića koji se muzikom bavi skoro cijeli život a koji je muziku morao zapostaviti zbog studija medicine pa kasnije zbog zahtjevne ljekarske profesije ,dijelom i zbog angažmana u politici.

-Danas nakon 35.godina došlo je vrijeme kada se mogu posvetiti mojoj “prvoj ljubavi” muzici koja je tu negdje uvijek bila dio mog života.Konačno su neke stvari došle na svoje i sada sa sigurnošću mogu reći da je to ono što sam priželjkivao nekog ko će otpjevati i svirati pjesme koje su čekale u ladicama.

Mejrema Bešlija i Silver Sevdah je započeo svoj muzički put nadamo se uspješno jer već imamo nagrade i uspješne nastupe i predstavljanja na Ilidžanskom pa onda na Bihaćkom festivalu.Uskoro bi svjetlo dana trebao ugledati i projekat koji pripremamo u saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT-a ali o tome kad sve bude premijerno prikazano i obajvljeno pod njihovim okriljem,kaže Mujo Hodžić koji je autor i ove pjesme koju će otpjevti Mejrema.

U ovom trenutku želja im je da pjesma koju su upravo promovisali “Neka lete čaše i bokali” dopre do što većeg broja slušalaca u ovo vrijeme novogodišnjeg raspoloženja kada nam je svima potrebno malo više optimizma i opuštanja.

Danas od 14 i 15 na naprogramu Radio Olova premijerno emitujemo pjesmu “Neka lete čaše i bokali” kao i razgovor sa gostima u našem studiju Mujom Hodžićem i Edibom Džakmićem ,reprizno emitovanje je večeras od 21.00 sat.

Razgovor sa članovima gupe Silver Sevdah Mujom Hodžićem i Edibom Džakmićem možete poslušati i na nanašem YouTube kanalu.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Mujo Hodžić. Prateće vokale je otpjevala Dunja Gelineo Kajević. Miks, mastering i produkciju uradio je Marin Meštrović (Studio Amadeus), a video produkcija je djelo Elvedina Sarića (PHOTOmania). Sponzori projekta su Caffe pizzeria “Dalma ” Olovo i Hotel “Aquaterm” Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button