AktuelnoKulturaVijesti iz BiH

Od sutra komedija Danisa Tanovića “Deset u pola”dostupna online u BiH i regiji

Od utorka, 1. februara komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” bit će dostupna online gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, putem OnDemand platforme Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Film je dostupan online na linku ,https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/film/deset-u-pola-not-so-friendly-neighborhood-affair/

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe.

U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović.

“Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.

Trailer filma: https://vimeo.com/651503393

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button