AktuelnoHumanitarne akcijeOlovo

Olovski dobrovoljni davaoci darovali 47 doza krvi

I danas su olovski humanisti pokazali pravo lice kada su došli na akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je održana u prostorijama Crvenog križa uz sve higijensko epidemiološke mjere od 08,30 do 16,00 sati gdje je odziv bio izuzetno dobar.Akciji se odazvalo 56 dobrovoljnih davalaca 42 muškarca i 14 žena, a prikupljeno je 47 doza krvi.Na žalost 9 davalaca nije prošlo ljekarski pregled.

Po prvi put su krv darovali Čamdžić Ismira, Kopić Irma, Kopić Sanina i Mulić Sehveta, a od višestrukih davalaca krv su dali : Hadžiabdić Muamer sa 21 darivanjem, Kućanin Elvedin sa 22, Sirćo Šefket  26, Gurda Vahidin  29, Alispahić Vahidin  55, Karahmetović Edib  84 i Hadžiabdić Ferid 175 darivanja.

 Ovaj put je prema riječima sekretara CK Ferida Hadžiabdića uručeno osam zahvalnica za prvo darivanje i četiri zahvalnice za peto darivanje, dvije za deseto i dvije za dvadeseto darivanje. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali, a posebno ekipi iz Federalnog zavoda za transfuzijsku medicine koji su pripremili poklon za davaoca sa največim brojem darivanja, majicu i tortu. Ovim putem se zahvaljujemo Namiku Hodžiću generalnom sekretaru Federalnog Crvenog križa na posjeti našoj Općinskoj organizaciji ,saopšteno je iz CK Olovo.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button