AktuelnoVijesti iz BiH

Pripadnici FUP-a u spremniku za gorivo otkrili 15,5 kilograma sintetičkih opojnih droga

Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika FUP-a, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, izvršeno je presretanje vozila osumnjičene osobe, te je pretresom vozila, u spremniku za gorivo, otkrivena količina od oko 15,5 kilograma sintetičkih opojnih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže više stotina hiljada KM.

Prema prikupljenim dokazima, droga je prokrijumčarenja sa područja zemalja EU, te je nakon njenog krijumčarenja i ulaska vozila u Bosnu i Hercegovinu, na području Zeničko-dobojskog kantona, izvršeno lociranje vozila, u kojem je pronađena opojna droga.

Nakon pretresa, lišen je slobode osumnjičeni koji se tereti za kazneno djelo-neovlašten promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH.

Postupajući tužitelj je nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Radio Olovo/tuzilastvobih.gov.ba

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button