Muzika

dRUMELODY i Madori predstavili singl „Rain Dance“ – Uskoro album!

Ležerno druženje u Istri s prijateljima završilo je spontanim snimanjem videa „Boys and Girls“. Tu se, po prvi put, producentu i DJ-u dRUMELODY-u pridružila mlada i talentovana pjevačica Jasmina Makota Madori.

Konačna ideja proizašla iz videa zapravo je snimanje albuma koji će drumelody-a odmaknuti od žanra s kojim inače barata kao i od instrumentala koji su prevladali u njegovom posljednjem albumu. Tako se druženje u pulskoj uvali pretvorila u snimanje ozbiljnog projekta. dRUMELODY i Madori odlučili su snimiti devet pjesama za album „Rain Dance“, a danas predstavljaju istoimeni singl.

Jasmina Makota Madori dolazi iz Bosne i Hercegovine, ali je najveći dio svog života provela u Americi. Upravo iz tog razloga snimanje se dešavalo online – Madori je slala gotove vokale koje je Berin Tuzlić (dRUMELODY) potom spajao sa svojim dance instrumentalima.

Za „Rain Dance“ muziku potpisuje Berin Tuzlić, za tekst je zaslužna Jasmina Makota, a udružili su zajedničke snage na aranžmanu. Madori je ovu kolaboraciju opisala kao „odličan kreativni ventil u moru obaveza“.

Ekipa je predstavila i neobičan spot, nastao u režiji Alena Hadžića Morrisa, mladog i svestranog sarajevskog umjetnika. On svojim svakodnevnim radom donosi nešto novo, što budi interes u domaćoj, ali i stranoj publici. Svestranost i jedinstvenost su dvije riječi koje najbolje opisuju njegov rad i karizmu. U spotu se pojavljuje talentovana Anja Čurković koja je svojim plesnim umijećem upotpunila ovu priču.

Projekat „Rain Dance“ pogledajte i poslušajte u nastavku.

Radio Olovo/Hayat Produkcija

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button