AktuelnoKulturaOlovo

Održana promocija zbirke pjesama za djecu Cincimon autorice Jasmine Hota

U auli OŠ Olovo u organizaciji Gradske biblioteke Olovo ,danas je održana promocija  zbirke pjesama za djecu, pod imenom “Cincimon” autorice Jasmine Hota. Jasmina je osnovnu školu završila u Olovu nakon čega se presila u Sarajevo gdje nastavlja svoje srednjoškolsko obrazovanje i studij na FPN u Sarajevu. Pjesmice u zbirci Cincimon koja dobila ime po mačku Cincimonu su pisane za djecu osnovce.

Promotori knjige su bile  nastavnica Bosanskog jezika u penziji Hasna Vatreš , Jasmina Alagić predstavnica Bosanske knjige koja je izdavač zbirke i autorica Jasmina Hota.Moderatorica je bila Sanela Kaikčija koja je sa za ovu priliku sa učenicima škole recitovala nekoliko pjesmica što je ovoj promociji dalo poseban pečat.

Kako je u svom obraćanju prisutnima kazala Jasmina Alagić knjiga je nastala u saradnji Ureda za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu  FPN i Izdavačke kuće Bosanska knjiga.Cilj je bio da Jasmina izdavanjem knjige obezbijedi sredstva za nastavak svog školovanja na UNSA tačnije FPN za šta je zaslužan tim vrijednih ljudi i izdavačke kuće Bosanska knjiga koja je knjigu izdala besplatno.

Na kraju promocije svi koji su bili prisutni knjigu su mogli kupiti po cijeni od 10 KM čime direktno pomažu Jasminino školovanje.

Tonski zapis sa promocije emitujemo u ponedeljak od 10 do 11 sati u emisiji Olovo danas a nakon toga moći ćete ga poslušati i u novoj epizodi našeg podcasta.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button