AktuelnoKulturaOlovo

Izlog knjige-Preporuka za vikend iz Gradske biblioteke

I ove godine nastavljamo sa saradnjom sa Gradskom bibliotekom Olovo koja za vas priprema preporuke književnih djela za čitanje.Ovaj put za našu rubriku Izlog knjige , Sanela Kaikčija je pripremila preporuku za predstojeći vikend.

Autorica Singrid Nunez napisala je odličan roman Prijatelj. Dobitnica je Američke nacionalne nagrade za književnost. Roman je jedan od najčitanijih u svijetu. Potrudili smo se pratiti svjetske bestsellere i omogućiti ih čitateljima Gradske biblioteke. Knjiga je Buybookovo izdanje što također govori o kvaliteti.

Ukratko o romanu:

Kada njujorška spisateljica i profesorica iznenada izgubi svog najboljeg prijatelja i mentora, neočekivano je prisiljena brinuti se o njegovom psu kojeg niko ne želi. Apolon – njemačka doga, težak četrdeset kilograma – traumatiziran je neobjašnjivim odlaskom svog gospodara. Spisateljicin stan je zapravo premalen za njega i u zgradi u kojoj živi zabranjeno je držati pse. Iako je i sama shrvana tugom, ona pristaje da ga udomi.

Od tada kreće njihova životna priča. Ostatak svakako pročitajte u romanu.

Ugodan i lijep vikend želimo našim korisnicima i svim slušateljima. Dobro došli  u Gradsku biblioteku svaki radni dan od 8 do 16 sati. Petak je dođite i odaberite knjigu koja će vam uljepšati vikend,poručuju iz Gradske biblioteke Olovo.

Izlog knjige na programu Radio Olova možete slušati petkom od 10 i 30, reprizno od 14 sati i 30 minuta.

Više informacija potražite na njihovom facebook profilu;

https://www.facebook.com/gradskabibliotekaolov

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button