AktuelnoNGO i udruženjaOlovo

Crveni križ Olovo dodjelio priznanja najaktivnijim dobrovoljnim davaocima krvi

Predstavnici Općinske organizacije CK Olovo u povodu 1.marta Dana nezavisnosti BiH danas su položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima na centralnom spomen obilježju na trgu Senahid Bolić Bolo kao i na partizanskom spomeniku.Cvijeće su položili i počast odali i predstavnici Udruženja Antifašista i SDP-a Olovo.Današnje okupljanje imalo je svečani karakter jer je OOCK Olovo dodjelom priznanja olovskim dobrovoljnim davaocima odala počast svim humanim Olovljanima koji su u protekloj ali i predhodnim godinama darovali krv i spasili brojne ljudske živote. Dodjeli priznanja prisustvovao je i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Uručeno je ukupno 45 zahvalnica prije svega aktivnim davaocima krvi koji su u protekloj godini krv dali maksimalan broj puta žene tri i muškarci četiri puta među kojima je pet žena i dvadeset muškaraca.U kategoriji najmađih redovni davalac krvi priznanja su dobili Emina Jamaković,Ajsel Žilić i Merima Rizvanović.

U kategoriji za 50 i više darivanja krvi ,priznanja su dobili Karamuratović Zlatija i Vahidin Alispahić.

Pored višestrukih dobrovoljnih davalaca priznanja su uručena i donatorima Crvenog križa bez kojih ove aktivnosti ne bi bile moguće ni tako uspješne.

Olovo je već drugu godinu zaredom prva općina na kantonu po broju darovanih doza krvi u odnosu na broj stanovnika istako je to generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić a vrlo vjerovatno i na nivou Federacije BiH.

Tonski zapis poslušajte ovdje,

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button