AktuelnoKulturaOlovo

Gosti programa Radio Olova -Mujo Hodžić i Mejrema Bešlija-Majčina pjesma se na prvo slušanje mora otplakati!

U studiju Radio Olova ugostili smo dr.Muju Hodžića i Mejremu Bešlija.Povod za ovo ugodno druženje bila je radijska promocija Majčine pjesme,koja je nedavno izašla iz Muzičke produkcije BHRT-a.

Podsjećamo iz autorskog pera Muje Hodžića, a u interpretaciji Mejreme Bešlija nastala je „Majčina pjesma“.

Pjesma je imala svoje premijerno predstavljanje sa spotom u kojem Mejrema nosi kreaciju mlade bosanskohercegovačke modne dizajnerice Aide Hodžić također iz Olova koja je titulu inžinjera tekstila i modnog dizajna stekla na Tehničkom fakultetu u Bihaću. 

U razgovoru za naš radio Mujo Hodžić autor teksta i Mejrema Bešlija interpretatorka pjesme otkrili su nam kako je nastala i koja je njena poruka.

-Ova pjesma prožeta je dubokim saosjećanjem prema svim našim majkama, koje su iz raznih razloga, u bliskoj prošlosti ili sadašnjem trenutku, bile primorane pustiti potomke iz svog zagrljaja.Njen put do publike će se vjerovatno razlikovati od puta drugih pjesma jer je po svojoj tematici tužna i nosi poruku mira koji svi priželjkujemo,ističe autor Hodžić.

Posebnu komponentu projekta oformljenog oko “Majčine pjesme“ čini saradnja sa velikim imenom bosanskohercegovačke likovne umjetnosti, akademikom Safetom Zecom i njegovim timom, čije slike iz ciklusa „Zagrljaji“ čine okosnicu idejnog rješenja spota. Snimanje kadrova sa slikama iz ovog ciklusa snimljeno je u ateljeu Safeta Zeca u Sarajevu.

Mejrema Bešlija na domaćoj muzičkoj sceni prvi put je zasjala 2019. godine pjesmom „Rano moja nepreboljena“, te od tada predstavlja jedno od najzapaženijih mladih imena na domaćoj muzičkoj sceni. Majčina pjesma za nju je nešto posebno.

-Ja sam tu pjesmu pročitala prije tri godine ,tada nisma u potpunosti shvatila njenu poruku ali sada kad sam je otpjevala i kada je izašla zajedno sa spotom ,baš su me emocije ponijele i morala sam je otplakat.Ova pjesma je nešto posebno za mene i mislim da će obilježiti moju karijeru,ističe Mejrema.

Mejrema je studentica Pravnog fakulteta u Sarajevu i njen svakodnevni život se već odvano odvija uporedo sa njenom muzičkom karijerom i kako kaže uspijeva odgovoriti svim studentskim obavezama.

-Volim da slušam sve vrste muzike ali ono što pjevam to ono nešto moje ,nešto čime ja iskazujem svoje emocije.Svaka pjesma je lijepa i emotivna na svoj način i koju god da pjevam nastojim da izvučem maksimum emocija i sve ono što me pokreće što je u meni da iznesem kroz pjesmu,kaže Mejrema.

Autor muzike i teksta „Majčine pjesme“ je Mujo Hodžić, autor čija karijera u zabavnom i narodnom žanru traje preko tri decenije. Mujo Hodžić svoj autorski stil u proteklih nekoliko godina profiliše polazeći od osnove naslonjene na bosanskohercegovački narodni muzički izraz, snažno naslonjen na esenciju sevdaha. Pjesmi je orkestarsko aranžmansko ruho podario Adnan Dado Mušanović, muzički producent MP BHRT koji je u pjesmi odsvirao i dionice klavijatura i gitare, a u snimanju pjesme učestvovali su članovi Orkestra Muzičke produkcije: Amar Češljar (bubnjevi), Dinko Šimunović (kontrabas), Vanja Radoja, Ivana Đurić (violine), Miralem Bašić (prim i bas prim), Nihad Arnautović (brač), Admir Vatreš (harmonika), Ezher Helja (klarinet), Medina Turković i Ajsela Zoronjić (prateći vokali).

Majčinu pjesmu već slušamo u programu Radio Olova dostupna je i na svim muzičkim platformama kao i spot na YouTube kanalu Muzičke produkcije BHRT-a.

Razgovor u studiju Radio Olova poslušajte u novoj epizodi našeg podcasta ,

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button