AktuelnoMjesne zajedniceOlovo

O MZ ČUNIŠTA SA SENAHIDOM IBRAHIMOVIĆEM PREDSJEDNIKOM SAVJETA OVE MZ

Serijal priča o olovskim Mjesnim zajednicama nastavljamo kroz razgovor o aktuelnostima u MZ Čuništa. Tim povodom gost u našem studiju bio je predsjednik Savjeta ove MZ Senahid Ibrahimović.

Govorili smo o provedenim, aktuelnim i planiranim projektima u Mjesnoj zajednici koja se prostire na 12,7 km2, obuhvata naselja Čuništa, Mahalu i Vukotiće i prema zadnjem popisu (2013) ima 463 stanovnika.

Uprkos brojnim realizovanim infrastrukturnim projektima ni ova naša MZ nije imuna na proces iseljavanja i migracija,  uglavnom mladih, ka većim gradskim centrima.

Najslikovitije je to potvrđuje podatak da prvi razred OŠ u Čuništima pohađa samo jedan učenik, a da npr. u naselju Vukotići trenutno nema niti jedno djete do 8 godina.

MZ Čuništa uključena je u drugu fazu projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“ koju zajednički provode UNDP i Općina Olovo. Poslušajte koje će to projekte u ovom i drugim zacrtanim programima nastojati realizirati Savjet ove mjesne zajednice.

Snimak razgovora koji emitujemo u okviru našeg popodnevnog programa i emisije „Mozaik“ poslušajte i na našem podkastu i ovom linku:

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button