AktuelnoOlovoZdravlje

Kompanija “Alma Ras” na njihov dan Domu zdravlja Olovo uručila vozilo za patronažne potrebe

Kompanija “ALMA-RAS” d.o.o. Olovo osnovana je na Dan Žena, 1998. godine. Izgrađena je na temelju porodične tradicije, bogatog dugogodišnjeg iskustva i jasne vizije razvoja kvalitetnog domaćeg brenda. Osnovna djelatnost kompanije jeste proizvodnja finog rublja i spavaćeg programa za sve generacije.

Upravo na ovaj dan za Dom zdravlja Olovo uručili su donaciju u vidu vozila za potrebe patronažnih posjeta medicinskog  osoblja Doma zdravlja Olovo.

Praktični autobomil marke Fiat u vrijednosti od oko 20.000 KM čije ključeve je direktoru DZ Olovo Izudinu Kućanoviću uručio Rasim Memagić direktor kompanije Alma Ras najbolje oslikava primjer društveno odgovorne kompanije koja je podrška domaćim ustanovama i korisnicima njihovih usluga.

Direktor DZ Olovo Izudin Kućanović se ovom prilikom pored ostalih zahvalio Semiru Degirmendžiću koji je pokrenuo ovu inicijativu za osvježenje voznog parka.

-Mi smo danas vrlo sretni zbog donacije kompanije Alma Ras koja upotpunjuje naše nastojanje da budemo blagovremeno na usluzi našim pacijentima . Koristim priliku da vam čestitam dan firme, vlasnicima ,direktorima ,upravi i svima zaposlenima sa željom za puno uspješnih godina,kazao je između ostalog direktor Kućanović.

Direktor Rasim Memagić kao i prisutni članovi uprave kompanije Sedina Memagić,Semir Degirmendžić i ostali nisu krili svoje zadovoljstvo što upravo na dan njihove kompanije uručuju ovako vrijednu donaciju za Dom zdravlja i stanovnike općine Olovo.

-Drago mi je da su rezultati Doma zdravlja jako dobri kako za uposlene tako i za naše sugrađane.Kada je do nas došla inicijativa da postoji potreba za vozilom u ovoj ustanovi mi smo je prepoznali i odlučili  donirati ovo vozilo upravo na dan firme što nam je posebno zadovoljstvo.Mi kao firma želimo da pomognemi i lokalnoj i široj zajednici kroz naše poslovne i dodatne aktivnosti jer nismo sami ne želimo biti sami .Nadamo se da ćemo biti u prilici da podržavamo i druge aktivnosti u narednom periodu, vama želim da ova donacija bude upotrijebljena u prave svrhe da i vi kao ustanova i naši sugradani koriste ovo vozilo ondje gdje je potrebno,kazao je Rasim Memagić  direktor kompanije Alma Ras.

Dom zdravlja Olovo ima 64 zaposlena radnika ,zdravstvenom zaštitom opskrbljuje oko 10. hiljada stanovnika općine Olovo.Ova ustanova ima šest vozila koja su u funkciji zbrinjavanja povrijeđenih i oboljelih  koja u toku godine pređu oko stotinu hiljada kilometara i prosječna starost ovog voznog parka je preko 11 godina.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button