AktuelnoMjesne zajedniceOlovoRadio Olovo

Predstavljamo mjesne zajednice općine Olovo-Gost programa Radio Olova Avdo Kućanović predsjednik MZ Klinčići

I ove sedmice nastavljamo serijal emisija posvećenih našim mjesnim zajednicama.Za program Radio Olova i naš web portal razgovaramo sa Avdom Kućanovićem predsjednikom MZ Klinčići.Pored Klinčića ova MZ ima i podružnicu Musići.

Ova MZ broji oko 400 stanovnika odnosno 65 domaćinstava koliko broje Klinčići dok Musići imaju 70 domaćinstava.Područnu školu u ovoj mjesnoj zajednici pohađa 21 dijete.

Ni ovu mjesnu zajednicu nije zaobišlo iseljavanje stanovništva u proteklom periodu ali je taj trend zaustavljen djelimično i što je 40 radnika iz ove i drugih mjesnih zajednica ovdje zaposleno u četiri  firme koje se bave preradom drvnih sortimenata.

Ova MZ jedna je od onih na području općine Olovo koja je riješila pitanje vodosnadbijevanja ,asfaltiranje puteva ,rasvjetu tako da je na novim generacijama da rade na poboljšanju uslova života za svoje mještane tamo gdje su njihovi predhodnici stali.

-Kada sam došao na mjesto predsjednika Savjeta MZ Klinčići gdje su me predložili i birali moji mještani odlučili smo da napravimo prostorije MZ ,dom i ambulantu i jednu veliku salu.Iz svojih ličnih sredstava odnosno godišnjeg  paušala koji imam kao vijećnik  u Općinskom vijeću Olovo, kupili smo zemljište i trenutno je u izradi idejni projekat,kaže Avdo.

Članovi Savjeta MZ Klinčići na čelu sa Avdom imaju dosta toga u planu trenutno je jedan od prioriteta proširenje putnog pojasa od Dolova do Musića.Zahtjev je upućen prema ŠPD-u Zavidovići i drugim nadležnim institucijama nadaju se da će se uskoro početi raditi i na tome kako bi se riješili dugogodišnji problemi koji se javljaju na ovoj putnoj komunikaciji koju koriste  putnička , teretna motorna vozila i školski autobusi.

Više poslušajte iz razgovora sa Avdom Kućanovićem predsjednikom MZ Klinčići u programu Radio Olova od 9 i 30 reprizno od 13 i 30 sati u utorak 5.aprila 2022.godine.

Nakon emitovanja na talasima radija razgovor će biti dostupan i na našem podcastu.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button