AktuelnoVijesti iz BiH

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BIH, REALIZIRA SE AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA U NEKOLIKO GRADOVA BOSNE I HERCEGOVINE

Tim tužitelja i istražitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal , gospodarski kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati, nalazi se na terenu gdje koordinira aktivnosti policijskih djelatnika SIPA, MUP-a RS, policije Brčko Distrikta BiH i MUP-a KS, u aktivnostima lišenja slobode i pretresa većeg broja osumnjičenih osoba.

Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, neovlašten promet oružjem, kao i niz drugih kaznenih djela.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi o povezanosti osumnjičenih sa pripadnicima skupina organiziranog kriminala koje djeluju u susjednim zemljama.

Među osobama lišenim slobode ima i nositelja pravosudnih funkcija.

U okviru predmeta, ostvarena je značajna međunarodna suradnja Tužiteljstva BiH sa partnerskim institucijama u zemljama regiona i EU, kao i strukturama EUROPOL-a i EUROJUST-a.

Nakon provodenih aktivnosti lišenja slobode i pretresa, postupajući tužitelj dat će instrukcije i naredbe za dalje aktivnosti.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button