AktuelnoOlovoSport

„PSG OLOVO“ – PRVAK MALOGOMETNE LIGE

  Prvog Bajramskog dana, u Sportskom centru u Olovu, stavljena je tačka na prvu sezonu Malonogometne lige Olovo. Završnica, kojoj je sponzor bio BH-Telecom, bila je pravi sportski bajramski poklon brojnoj olovskoj publici koja je došla podržati najbolje ekipe lige i uživati prvo u utakmici za 3 mjesto između ekipa Bakića i Crna Rijeke, a potom i finalnoj utakmici sezone između Čuništa i PSG Olovo .

Prije toga, u revijalnom dijelu programa na parket su istračali pjetlići Stupčanice koji su, podjeljeni u dvije ekipe,  odigrali zanimljivu utakmicu, pobravši brojne aplauze i podršku publike. Najboljima su, uz zahvalnice,  dodjeljene i novčane nagrade  od jednog ljubitelja nogometa koji je želio ostati anoniman.   

Uslijedila je utakmica za 3 mjesto u kojoj je ekipa Crne Rijeke ubjedljivo pobjedila ekipu MZ Bakići koja je cijelu utakmicu igrala sa igračem manje. Rezulatat je na kraju glasio:

MZ Bakići – Crna Rijeka – 0 : 6

Potom su na parket izašle dvije prvoplasirane i najbolje ekipe Čuništa i PSG Olovo. Ekipa Čuništa, koja je tokom cijele sezone bila lider na tabeli sa maksimalnim učinkom ušla je u utakmicu kao blagi favorit. No odmah na početku vidjelo se da stvari an terenu ne izgledaju tako. Povela je ekipa PSG Olovo i sve do samog kraja držala prednost od jednog ili dva gola. Rezulta na kraju glasio je:

PSG Olovo – Čuništa –  5 : 3

Momcima iz pobjedničke ekipe PSG Olovo pripao je prelazni pehar , medalje, zahvalnice, a prvaci Malonogometne lige Olovo dali su i najboljeg igrača. Tu laskavu titulu,  pehar i nagradu  BH-Telecoma, sponzora završnice turnira, ponio je Mujo Merdan. Pobjednici su dali i najboljeg golmana I.Sezone Malonogometne lige Olovo. Taj pehar, priznanje i nagradu BH-Telecoma dobio je Nedim Turbić, a još jedan broj igrača nagrađen je od strane BH-Telecoma.

Uz pehar, medalje i zahvalnice drugoplasirana ekipa Čuništa iz svojih redova dala je najboljeg strijelca Sezone. Tu laskavu titulu i pehar podigao je Mirel Ibrahimović.

Pehar i bronzane medalje ponijeli su momci iz trećeplasirane ekipe Crne Rijeke, dok je ekipi Bakića pripao pehar za Fair play.      

Tako je uspješno okončan ovaj pilot sportski projekat. Pokazalo se da je organizovanje Malonogometne lige Olovo bilo pun pogodak i nema sumnje da će naredna sezona biti, i brojem ekipa i kvalitetom, još jedan novi iskorak u pravcu afirmacije nogometa i sporta uopće na području naše općine.  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button