AktuelnoOglasiVijesti iz ZDK

Eastern Mining d.o.o.,dodjeljuje deset stipendija za najbolje rangirane učenike koji odluče upisati smjer “Rudar u podzemnoj eksploataciji”

Vareš, 22,06,2022, godine – Eastern Mining d.o.o., bosanskohercegovačka kompanija u vlasništvu britanskog Adriatic Metalsa, investitora rudarskog projekta Vareš, je počela s procesom primanja prijava za konkurs za dodjelu deset stipendija za najbolje rangirane učenike koji odluče upisati smjer “Rudar u podzemnoj eksploataciji” u školskoj 2022./23. godini.

Dio misije kompanije Eastern Mining, pored eksploatacije mineralnih sirovina, su i ulaganja u lokalnu zajednicu, prvenstveno u obrazovanje. Pokretanje novoga smjera u Mješovitoj srednjoj školi NORDBAT-2 u Varešu daje šansu mladima da se edukuju za poslove budućnosti u sredini iz koje potičuoj dolazerodnom mjestu.

Tokom trogodišnjeg strukovnog obrazovanja učenici će se upoznati s novim rudarskim tehnologijama i tehnikama, koje uz angažman znanja i dostignuća različitih naučnih disciplina čine ovu granu industrije modernom.
Deset najbolje rangiranih učenika konkursa po ovom javnom pozivu primat će po 100 KM stipendije mjesečno tokom deset mjeseci u godini.

Praktični dio ovog smjera će se odvijati u pogonima kompanije Eastern Mining, gdje je isključeno pasivno učenje, gdje će učenici učestvovati u svim fazama moderne rudarske proizvodnje, uz mentorstvo iskusnih uposlenika kompanije Eastern Mining.

Podrškom obrazovanju kompanija Eastern Mining ulaže u najvrijednije što ova zajednica ima, a to su mladi ljudi, pružajući im mogućnost izbora prilikom odlučivanja o budućoj karijeri.

Eastern Mining je danas ime za savremene metode rada: upravljanje visokom tehnologijom, u skladu s najboljim okolišnim i društvenim procjenama i svjetskim standardima, društveno odgovoran modela poslovanja, koji posvećuje svoju praksu društvenom učinku, zaštiti okoliša i korištenju resursa na održiv način, te širenja svijesti o tome.

Konkurs će biti otvoren do 29.06.2022. godine, a sve detaljne informacije o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti upitom na info@adriaticmetals.com ili putem telefona 032/844-553

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button