AktuelnoKulturaOlovo

Dobro došli na “Dječiji dan” 6.avgusta 2022.godine!

U povodu Dana općine Olovo Gradska biblioteka Olovo i grupa volonterki i volontera organizovala je “Dječiji dan”.

Oni su se okupili oko ideje da djeci našeg grada poklone njihov dan, a sve to pod pokroviteljstvom Općine Olovo, Centra za kulturu, sport i informisanje Olovo, kao i sponzora . Želja organizatora je da Dječiji dan pretvore u događaj koji će se realizovati svake godine i kojeg će djeca sa nestrpljenjem čekati i čemu će se radovati.

U sklopu Dječijeg dana najavljene su edukativne, kreativne i zabavne radionice. Zamišljeno je da to bude mini sportsko-zabavno takmičenje. Dakle, sve je takmičarskog karaktera tako da će pobjednici dobiti i simbolične nagrade. Prvenstveno, cilj je da se što više djece okupi na jednom mjestu i zabavi, a naravno pored toga i da nešto novo nauče. Toga dana djeca će posvetiti i pjesmicu gradu Olovu i na taj način obilježiti njegov rođendan.

O čemu se radi pročitajte u njihovom pozivu djeci i roditeljima koji prenosimo u cjelosti.

Veliki pozdrav našoj maloj raji! A roditeljima PAŽNJA : Većina vas je vidjela našu objavu i najavu za “Dječiji dan” u kojem spremamo divne sate provedene u kreativnosti, zabavi i druženju a sve to povodom rođendana našeg malog grada.

Čitajte pažljivo:

U toku su prijave djece na aktivnosti koje smo vam pripremili. Naime, pravo učešća imaju djeca od 5 do 12 godina.

Naravno da su i ostala djeca i uzrast dobrodošli da se družimo i zabavimo, jer smo za sve po nešto pripremili ali ovo od 5 do 12 godina uzimamo u obzir takmičarske radionice i sportske igre. Broj prijava je ograničen. Molimo za razumijevanje, jer prvi put organizujemo ovu zaista divnu i veliku aktivnost pa moramo napraviti manje grupe kako bi radionice bile što kvalitetnije propraćene.

Djeca se mogu prijaviti u Gradskoj biblioteci Olovo do 3.augusta 2022.godine na sljedeće aktivnosti:

1.Književni kutak – (pisanje pjesmica gradu Olovu za rođendan) obezbijeđena simbolična i lijepa nagrada;

2.Likovni kutak – (crtanje pejzaža sa područja Olova, također na poklon gradu) nagrada obezbijeđena za najbolji rad;

3.Kreativni kutak – izrada nakita, obezbijeđena nagrada;

4.Sportsko/zabavno takmičenje:-prebacivanje vode spužvom iz pune u praznu kantu;-skakanje na skočku;-kašika i u njoj pingpong loptica koju treba prenijeti sa starta do cilja u ustima.

Svaki kutak ima nagradu da obraduje djecu.

Na kraju ćemo svi da se zabavimo uz muziku i ples.Pripremamo lijep program za svu djecu i roditelje.

Dječiji dan će biti održan 6.8.2022. od 17 do 21 sat na poligonu kod MSŠ.

Dječiji dan organizuje grupa volonterki i volontera – Irma Ljuca, Sanina Kopić, Amila Karajčić, Emira Đuhera- Ivojević, Sajra Karagić, Adin Merdan, Uzeir Šehić, Safet Huseinović, Lejla Klis, Sanela Kaikčija…Moramo se zahvaliti Azzaro, Kalimero, Paštrik, Centar za kulturu sport i informisanje…i nadamo se još sponzora i partnera naše ideje,kažu organizatori.

Više informacija na facebook stranici Gradske biblioteke Olovo!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button